srijeda, 12. siječnja 2011.

Real dogovorio prelazak Coentraoa?


Prema pisanju portugalskog dnevnika Record, Real Madrid je dogovorio prelazak portugalskog reprezentativca iz redova Benfice Fabija Coentraoa. Fabio će u Madrid stiću u junu ove godine.

Jose Mourinho je istakao kako mu je potreban jedan lijevi bek koji će se više bazirati na odbranu, za razliku od Marcela koji više pažnje posvećuje ofanzivnim zadacima. Record navodi da je ključna stvar u transferu bila ta što Coentrao i Mourinho imaju istog menadžera.

Fabio Coentrao je ljetos bio nadomak prelaska u Bayern, ali je transfer propao u posljednji čas. Reprezentativac Portugala ima još pet godina ugovora s Benficom, ali će u Madrid prijeći za 30 miliona eura. On je već igrao u Španiji u dresu Zaragoze, ali nije ostavio neki dublji trag.

Mourinho je ranije u Madrid želio dovesti Ashleya Colea, nakon toga je na meti bio Gareth Bale iz Tottenhama, ali je na kraju ipak uzeo Fabija Coentraoa za kojeg smatra da će se pored njega i zemljaka Carvalha, Pepea i Ronalda lakše uklopiti u tim, a uz to ima tek 22 godine i predstavlja budućnost kluba.
Izvor vijestisportsport.ba

Nema komentara:

Objavi komentar