četvrtak, 13. siječnja 2011.

Povrede zvijezda nakon prvog djela sezone!

Sutra konačno počinje drugi dio sezone - nakon samo četri sedmice, liga ponovno počinje, ali svrha tabele u duelu Dortmunda i Leverkusena - (20:30h)

Profesionalci su spremni za početak. Ali, za neke zvijezde će to ipak pričekati.

Za mnoge igrače, zimska pauza nije bila dovoljan lijek za rane. Povreda na zimskom pripremama će dakle nedostajati u početku drugog djela.

Primjer, igrač Nurnberga, 20-godišnji Ilkay Gundogan. Dragulj veznog reda je na trening kampu u Turskojzadobio povredu napuknuća stopala. Trener, Dieter Hecking je poprilično šokiran svime: "S osmjehom dođete na Belek, a vratite se pognutog lica!"

U ekipi Stuttgarta će nedostajat Khalid Boulahrouz ( lom tetive koljena), Martin Harnik (problemi sa mišićima) i Mamadou Bah (povreda ligamenata u koljenu). To su tri igrača koja su povrede zadobila na trening kampu.

Ostale zvijezde klubova su se povredile početkom prvog djela, te su još uvijek u toku oporavka. 28-godišnji Naldo iz Werder Bremena koji ima misteriozni problem s koljenom. Još uvijek je neizvjestan njegov povratak na teren.

U ekipi Bayerna nedostaju Ivica Olić (operacija koljena) zbo koje ga neće biti cijelu sezonu Pridodajmo još i gubitak najboljeg talenta Bavarske 21-godišnjeg Toni Kroosa, koji ima povredu stupala, te se njegov povratak na teren očekuje sredinom februara.

Najveći problem je kod SC Freiburga. Treneru Tim Robin Duttu nedostaje 7 igrača, koji su se povrijedili. međutim, od prvog djela Breisgauer je povređen, ali će opet igrati. Ipak, pomalo je iznenađujuće da timu nakon prvog djela sezone nedostaje čak 6 igrača.
Izvor vijesti - Preveo: Taba

Nema komentara:

Objavi komentar