subota, 15. siječnja 2011.

Najava: VfL Wolfsburg vs Bayern München

Konačno počinje drugio dio sezone i borba Bayerna za obranu prošlogodišnjeg naslova prvaka Njemačke.

Danas, Bavarci putuju u goste kod Wolfsburga gdje će na Volkswagen-Areni utakmicom započeti borbu u drugom dijelu sezone. Bavarci se nakon polusezone nalaze na 5 mjestu, dok tim iz Wolfsburga je tek na 13 mjestu Bundesligaške tabele.

Utakmica na Volkswagen-Areni bi mogla prirediti mnogo toga, a ponajviše iznenađenja.. Bavarci su na zimskoj pauzi putovali u Katar gdje su se na trening kampu u Dohi pripremali za drugi dio sezone, pa se prema tome od njih očekuje užurbani povratak prema vehu tabele..

Nakon prvo djela i odsustva nekih igrača koji su igrali važnu ulogu tima, sad su se povratili u pravu formu, a to su Badstuber, Ribery, i konačno Arjen Robben od kojeg svi očekuju čudo u nastavku sezone. Vrijedno pomena jeste i činjenica kako su Bavarci na zimu doveli mladog Brazilca Luiz Gustava iz Hoffenheima za 17 miliona eura.

S druge strane, tim iz Wolfsburga je putovao u Dubai, gdje su se također pripremali za početak drugog djela sezone, a ponajviše za utakmicu sa Bayernom. Tokom zimske pauze, ostali su bez Edina Džeke koji je u poslijednjih nekoliko godina bio mašina za postizanje golova protivnicima. Naime, otišao je u Man. City gdje se odlično snašao.. Ta činjenica bi ih mogla koštati mnogo toga, te će tim iz Wolfburga danas pokušati pokazati kako se mogu nositi s pritiskom i bez Edina Džeke.


Zadnjih pet odigranih susreta:

2010-08-20 20:30 Bayern München - VfL Wolfsburg 2-1
2010-02-06 15:30 VfL Wolfsburg - Bayern München 1-3
2009-08-29 18:30 Bayern München - VfL Wolfsburg 3-0
2009-04-04 15:30 VfL Wolfsburg - Bayern München 5-1
2008-10-25 15:30 Bayern München - VfL Wolfsburg 4-2

Mogući sastavi:

Bayern: Kraft - Lahm, Badstuber, Breno, Pranjić - Van Bommel, Schweinsteiger - Thomas Muller, Ribery, H. Altintop - Gomez

Wolfsburg: Benaglio - Reither, Kjaer, A. Friedrich, M. Schafer - Josue, Cicero - Diego, Mandžukić, Dejagah - Grafite

Nema komentara:

Objavi komentar