nedjelja, 16. siječnja 2011.

Kraft uvjerljiv na golu Bayerna!

Nakon samo 7 minuta na Volkswagen Areni je prošlo, kada je kapetan Bayerna, Mark van Bommel prišao Thomas Kraftu i čestitao mu. Debitant je slobodnim udarcem doprinio prvom golu, od strane Thomas Mullera, nakon velike greške Benaglia. To je samo jedan dio od velikog dana za 22-godišnjaka.

"Mislim kako sam danas svoj posao odradio solidno", skromno je komentirao Kraft nakon konačnice i rezultata od 1:1 i svog debija za prvake 2009/10. "Ipak, najviše mi je krivo što nismo pobjedili", nastavio je golman, koji nije mogao ništa učiniti kako bi spriječio gol Sasche Riethera u preostalom četvrtminutnom vremenu do konačnice utakmice.

Do tog trenutka, Kraft je svoj gol držao pod kontrolom, te napravio niz obrana koje su mogle rezultitari vodstvom domaćina. Jedan od njih je došao već u 44 minuti igre, kada je velikom hrabrošću istrčao pred Diega i spriječio udarac. Nakon toga u 56. minuti uslijedila je još jedna dobra reakcija golmana, naime nakon sjajnog ubačaja iz kornera i udarcem glavom Maria Mandžukića sjajno je obranio.

Međutim, najbolja njegova obrana se desila pred kraj prvog poluvremena, nakon greške Badstubera i iznuđenog penala za Grafitea, ali Kraft je ponovno pokazao svoj talent i moć na golu, obranivši penal u stilu pravog 'Titana' iz finala LP 2001. godine. Sveukupno, prvi nastup Krafta kao prvog golmana Bavarske, imenovan od strane Louis van Gaala je za svaku pohvalu. U svojim prvi nastupima za Bayern, u LP Kraft je protiv AS Rome i FC Basela još tad pokazao svoj iznimno veliki talent i sposobnost.

Mladi golman se vrača unazad i početak njegove karijere. "Uvijek ste pod pritiskom u Bundesligi li u nekoj trećoj ligi, kada se borite za opstanak. To je također borba za opstanak", rekao je igrač, te pridodaje. "Uvijek želim dati sve od sebe. Pokušavam stvari učiniti onakvim kakvim sam oduvijek htio. Neću odustati. Dokaz mog zalaganja je bila maksimalna koncentracija u Wolfsburgu."
Izvor vijesti - Preveo: Taba

Nema komentara:

Objavi komentar