utorak, 11. siječnja 2011.

Bayernov "novi" štoperski dvojac

Breno i Holger Badstuber nikada prije nisu igrali zajedno. FC Bayern vidi u obojici dobre štopere za budućnost. Nema brige...

Od utakmice u Hamburgu krajem oktobra (0:0), Holger Badstuber nije igrao zbog povrede. U Dohi je trenirao odvojeno dva dana po individualnom programu da bi se zatim priključio prvoj momčadi. "Za mene je najveća stvar što mogu ponovno igrati nogomet. Ja sam imao dovoljno odmora i mogu ponovno u puni napad," rekao je Badstuber u Dohi. Van Gaalu treba Badstuber, njegov prvi izbor na poziciji lijevog štopera. "On igra kod mene kad god je fit. Za mene je on najbolji lijevi štoper u Njemačkoj." , rekao je van Gaal tijekom odsutnosti Badstubera.

U 9 utakmica sa Badstuberom u prvih 11 Bayern je primio svega 8 golova, dok je u njegovom odsustvu u 8 utakmica Bayern primio 12 golova.

Zbog rastrganog ligamenta FC Bayern nije mogao računati ni na Brena još od novembra, kojeg je zamijenio Daniel van Buyten. Međutim on se više borio sa slabom formom i privatnim problemima. Na kraju je kao štoper priliku dobio i Demichelis. U zadjim utakmicama jesenjeg dijela Bundeslige štoperski tandem su činili Breno i Tymoshchuk. Van Gaalova željena formacija nikad nije napravljena. On je već na početku sezone, kao štoperski tandem planirao Brena i Badstubera. I u Dohi su Breno i Badstuber većinu treninga igrali rame uz rame u odbrani. Uz to Breno je tokom 7-dnevnih priprema u Dohi, pod lupom pomoćnog trenera Andriesa Jonckera, proban u više varijanti u napadu. Došlo je vrijeme štoperskog "dragulja", koji je Bayern koštao nešto više od 10 mil. eura. To je nagovijestio nedavno, onako u euforiji, i Uli Hoeneß: "Breno je na najboljem putu da postane jedan od najboljih štopera na svijetu."

I na svoje momčadske kolege Breno je ostavio jak utisak. "On je jako brz. Nema puno štopera koji mogu držati korak s njim. On je također fizički veoma jak. Znam od naših napadača, da oni ne vole igrati protiv njega," kaže Bastian Schweinsteiger. To što njih dvojica nemaju mnogo zajedničkih utakmica, ne uznemirava Schweinsteigera: "Holger je već odigrao finale Lige prvaka, te jedno Svjetsko prvenstvo u nogometu. Za njegove godine, on igra veoma smireno i jasno. Obojica imaju veliku budućnost pred sobom, te u bliskoj budućnosti oni mogu postati vrlo dobri štoperi."

Izgleda da ćemo u ljetnom dijelu Bundeslige gledati sasvim "novi" Bayern sa Kraftom na golu, L. Gustavom na poziciji lijevog beka i Badstubera i Brena na štoperskim pozicijama.

Izvor vijesti - Preveo: Muhamedlj

Nema komentara:

Objavi komentar