četvrtak, 2. prosinca 2010.

Van Gaal: Večeras navijam za Borussiju zato što....

http://bilder.bild.de/BILD/sport/fussball/bundesliga/2010/12/02/bayerns-van-gaal/van-gaal-bvb-montage-18685952-mfbq,templateId=renderScaled,property=Bild,height=349.jpg
Poznata je već činjenica da bavarci imaju trenutno samo jednog ozbiljnog protivnika za titulu Njemačkog prvenstva. Riječ je o izvanrednoj Borussiji iz Dortmunda, koja ubedljivo vodi bundesligašku tabelu. Nažalost, prednost žuto-crnih u odnosu na Bayerna iznosi još uvijek velikih 14 bodova, zbog čega je trener Bayerna Louis Van Gaal nedavno izjavio kako uvijek navija za protivnika Kloppove ekipe.

Međutim, holandski stručnjak izjavio je također za njemački dnevni list "Bild" kako bi volio da večeras slavi Borussija. Razlog zbog ove izjave je što bi se Dortmund sa ispadanjem iz "Europa Lige" oslobodio još jednog takmičenja te bi se time orijentirao potpuno Njemačkom prvenstvu.

"Uvijek navijam za protivnika Borussije, osim večeras..." , izjavio je Van Gaal.

"Sa jedne strane je to dobro za Bundesligu kada njemački klubovi slave pobjede u internacionalom fudbalu. Međutim, za nas je ovo jedna velika prednost jer se mlada ekipa teže snalazi sa duplim teretom." , dodao je Toni Kroos.

Dortmund se trenutno nalazi sa pet bodova na trećem mjestu tabele iza španske Seville (9 bodova) i francuskog PSG Parisa (8 bodova). Ipak, trener Jurgen Klopp ne razmišlja o mogućem ispadanju iz internacionalnog fudbala već negira informacije koje govore kako je Borussija spremna sve učiniti za Njemačku titulu.

"Ovo je totalna glupost. Mi želimo nastaviti naš put u internacionalnom fudbalu. Znamo, da su nam potrebni loši rezultati protivničkih ekipa. Ali sve ćemo učiniti kako bi završili godinu u Europa ligi."

"Kroz naš rad je stigla i velika umornost, što će uskoro sigurno uticati na igrače." , dodao je predsjednik Borussije Hans-Joachim Watzke. Za mladu ekipu Dortmunda, večerašnja utakmica će biti ukupno 23. u roku od tri mjeseca.

Van Gaal se zbog toga nada pobjedi Borussije, kako bi žuto-crnima posao u Bundesligi postao teži.

Izvor vijesti - Preveo: eco87

Nema komentara:

Objavi komentar