subota, 4. prosinca 2010.

SRAMOTA - 0:2 protiv Schalkea

Nogometaši Schalkea pobijedili su u derbiju 15. kola njemačke Bundeslige Bayern u Gelsenkirchenu 2-0 dokazavši time da nisu u krizi...

Valja istaknuti, međutim, da su Bavarci tijekom utakmice stvorili više izvrsnih prilika za pogodak, ali su ih redom propuštali: ponajviše zahvaljujući raspoloženom Manuelu Neueru, ali i okviru gola, koji je Bastian Schweinsteiger zatresao u 39. minuti.

Veći su dio svojih prigoda Bavarci stvorili u prvom dijelu utakmice. Dvoboj je definitivno prelomilo Neuerovo ispucavanje duge lopte na Raula u kontranapad. Španjolac se u duelu uspješno zagradio od Bayernova brazilskog stopera Brena, iskoristio njegovo proklizavanje, te napao gol Hans-Jörga Butta. Njegov pokušaj udarca desnom nogom bio je blokiran, ali je na odbijenu loptu prvi natrčao Raulov sunarodnjak Jurado i od lijeve je Buttove vratnice zakucao u mrežu. Dogodilo se to u 58. minuti.

Devet minuta kasnije glavom je na 2-0 povisio i konačan rezultat postavio domaći stoper Höwedes, zabivši na asistenciju Klugea. Opet se lopta od lijeve Buttove vratnice odbila u suprotnu "malu mrežicu".

Hrvatski je reprezentativac Ivan Rakitić odigrao svih devedeset minuta za pobjedničku momčad. Prijetio je u nekoliko navrata: u 48. je pokušao lijepim volejem ali ga je sjajnom obranom zaustavio Butt. U 64. minuti nije bio dovoljno precizan pri udarcu s ruba 16-erca.

Bayern je izgubio prvu utakmicu nakon sedam bundesligaških dvoboja bez poraza. Posljednji su put izgubili (2-0) prije točno dva mjeseca (3. listopada) na gostovanju kod dortmundske Borussije.

Schalke je, ne računajući težak poraz (5-0) kod Kaiserslauterna u prošlom kolu, pobijedio i četvrti put u pet zadnjih natjecateljskih utakmica. Sva četiri puta nisu igrači sastava iz Gelsenkirchena primili niti gola.

Nema komentara:

Objavi komentar