subota, 4. prosinca 2010.

Najava: Schalke 04 vs Bayern Munchen

Mjesto: Veltins-Arena (Gelsenkirchen | Deutschland)
Sudija: Peter Gagelmann (Deutschland),
Vrijeme: Subota, 4. Decembar 2010 u 18:30 sati

Schalke koji sutra dočekuje opasnog protivnika Bayerna, koji je bez poraza već 7 kola će probat da kod svojih navijača proba pokrit sramotni poraz od FC Kaiserslauterna.

Iako u ovom kolu po položaju na tabeli ima i jačih duela, ali rivalitet ovih klubova je velik i uvijek su ti dueli nabijeni posebnim emocijama kojih će biti i sad jer je Šalke tek 15-ti, koji je prošle sedmice čak doživio najubjedljiviji poraz nakon 18. Godina, dok se Bayern polako, ali sigurno popeo na peto mjesto, te će morati nastaviti tim tempom ukoliko želi uhvatiti ritam ekipa koji su na vrhu.

Kraljevsko-plavi tim je poslijednji put kao domaćin pobijedio Bayern prije tačno 6 godina, tačnije u martu 2005. sa 1:0 (strijelac je bio Linkoln, dok je u to vrijeme na klupi Bayerna bio Magat), a ako gledamo poslijednjih 15 utakmica u svim takmičenjima, onda imaju još samo jedan trijumf i to u aprilu 2009. u Munchenu takođe sa 1:0.

Bayern je dobio poslijednja tri prvenstvena i jedan Kup duel u Gelzenkirhenu gdje je skor 11-18-11 dok je ukupan 17-25-38 (94:162). Schalke je dobio tri meča u nizu kao domaćin računajući Ligu prvaka uz gol razliku 10:0 i na Feltins Areni nije primio gol 295 minuta, ali je debakl na Becenbergu uslovio i drmanje klupe Felixa Magatha koji je sve to nekako preživeo, ali je pitanje do kad?

Magath koji je vodio Bayern kad ima Bavarce kao rivale prolazi vrlo loše i u 18 dosadašnjih susreta protiv njih je tri puta pobijedio uz dva remija i 13 poraza. Njegov tim je ove sezone primio poslije kornera čak 6 golova, dok Bavarci nisu niti jedan. Biće mnogo promena u timu pa se na klupu sele Jendrišek i Edu i Matip, dok su Sarpei, Džons i Baumjohan prebačeni u drugi tim.

Moguće postave:


Bayern na poslednja četiri gostovanja nije pobijedio i od starta sezone su kao gosti slavili samo protiv Hofenhajma sa 2:1. Mario Gomez je u poslednjih 11 utakmica u svim takmičenjima postigao ukupno 15 golova i u seriji je od 7 susreta za redom sa bar jednim pogotkom, što mu je najduži niz u karijeri. Uz dugo odsutnu trojku Klose, Olić i Roben u timu neće biti ni Contenta i Alabe, a u startnoj postavi je najavljen štoper Breno u tandemu sa Demikelisom, dok će u veznom redu igrati Tymoschuk, Schweinsteiger, Muller, Kroos i Ribery.

Zadnji susreti:

FC Schalke vs Bayern Munchen Trailer



Vrijedno pomena jeste činjenica da su bavarci 7 kola bez poraza, što je najduža serija poslije Dortmunda.
Izvor vijesti - Uredio: Taba




Nema komentara:

Objavi komentar