subota, 11. prosinca 2010.

Bayern protiv St. Paulia započinje 'nemoguću misiju'

Današnjom utakmicom protiv St. Paulia kod kuće Bavarci će probat da započnu nemoguću misiju za pobjedom uzastopno 20 utakmica u Ligi.

Nakon pobjede u zadnjoj utakmici grupne faze Lige Prvaka protiv FC Basela sa 3:0, Bavarci su se oslobodili tereta i mogu apsolutno preusmjeriti sve svoje ambicije na Bundesligu.

Bavarci do kraja prvog djela sezona namjeravaju pobjediti preostale tri utakmice, jedna od tih utakmica je protiv Stuttgarta u takmičenju za titulu DFB-kupa, dok će se preostale dvije utakmice boriti u ligi. A prva od njih je već u subotu protiv St. Paulia.

Pobjeda Bavaraca je već isuviše važna za teoretski moguću namjeru odbrane prošlogodišnje titule prvaka Njemačke. Bavarci izgledaju očajni sa 7 bodova zaostatka za trečom pozicijom na tabeli, dok čak 17 bodova za liderom tabele Dortmundom.

"Svi mi se nadamo da možemo to učiniti. Svjesni smo svoje pozicije u Bundesligi, tako da danas idemo na sve ili ništa. To je jasna stvar" , izjavio je sportski direktor Christian Nerlinger uoči sukoba sa promoviranim klubom iz Hamurga. "Vjerujem da je sada vrijeme da se naš tim povrati u Ligi" , pozvao je predsjednik Karl-Heinz Rummenigge, zatim pridodao: "Naš trenutni položaj na tabeli, a uz to i zaostatak za liderom nije ono što mi očekujemo od Bayerna." Pobjeda protiv FC Basela je mojim igračima doprinijela više samopouzdanja" , rekao je trener Louis van Gaal.

Uprkos golemom zaostatku za liderom tabele od čak 17 bodova, trener Bayern još uvijek nije odustao od odbrane titule: "Još uvijek imamo šanse u sva tri tamičenja" , kaže Van Gaal, te pridodaje: "Međutim, trenutno naše realno mjesto na tabeli je drugo ili treče. Ne govorimo o Dortmundu, već o Hannoveru, Leverkusenu i Mainzu."

"Mi ćemo igrati svoj nogomet. Moramo početi skupljati bodove, pobjedama u drugim utakmicama ćemo imati drugi pogleda na tabelu. Pustiti ćemo druge za zbrajaju bodove" , rekao je Thomas Muller, dajući uvjerljivu analizuza Bayernove nedavne ne uspjehe."Moramo iskorištavati prilike koje stvorimo, i dobiti ćemo rezultat, a ne samo dobro igrati u prvom poluvremenu." Munchen već drugo vremena nije pobjedio u gostima, te je prokockao bodove uprkos dominiranju na terenu.

Iako St. Pauli dosad već ima tri gostujuće pobjede, to neće ni u kom smislu igru Bavaraca, te gosti prema očekivanju neće moći puno ponuditi. Ali, gosti imaju jako veliko poštovanje prema Bayernu, ali se nadaju i pobjedi: "U smislu kvalitete oni su najbolji na svijetu, ali mi ne idemo u Munchen da bi bili po strani i gledali kako Bayern igra svoj nogomet" , izjavio je predsjednik St. Paulia Holger Stanislawski. "Mi idemo tamo puni samopouzdanja, te ćemo pokušati da se vratimo kući sa pobjedom i osvojenim novim bodovima."

Ali, Bavarce jedno pritanje muči, da li će Miroslav Klose koji je ubačen u prvi tim kao zamjena za Gomeza koji je prehlađen probati da nadomjesti šanse koje je Gomez iskorištavao.


Moguće postave:

FC. Bayern: Butt, Philip Lahm, Diego Contento, Tymoschuk - Breno, Toni Kroos - Mark van Bommel, Bastian Schweinsteiger - Franck Ribery - Hamit Altintop, Thomas Muller

St. Pauli: Thomas Kessler, Bastian Oczipka, Carsten Rothenbach, Fabio Morena - Ralph Gunesch, Fabian Boll - Mathias Lehmann, Gerald Asamoah - Max Kruse - Fin Bartels , Marius Ebbers
Pripremio: Taba

Nema komentara:

Objavi komentar