subota, 20. studenoga 2010.

Domenico Criscito na meti Bayerna?

Prema informacijama koje su se pojavile u njemačkim medijima koji se oslanjaju na italijanske, Bayern je zainteresovan za 23-godišnjeg italijana. Riječ je o igraču FC Genoa-ove Domenicu Criscitou. Domenico Criscito igra na poziciji lijevog beka i prema istom izvoru riječ je o jednom od najtalentiranijih mladih italijanskih braniča.

Prema istim informacijama, bavarci će za italijanskog reprezentativca poslati ponudu već u narednom prelaznom roku.Međutim, mladi italijan je ovog ljeta već produžio ugovor sa Genoa-ovom, što će bavarcima otežati posao.

Njemački list "Bild" je u Minhenu pokušao doći do daljnih informacija oko mogućeg transfera, međutim iz Bayerna niko nije želio potvrditi bilo kakvu informaciju ili izjavu o italijanu.

„Ukoliko budemo doveli pojačanje na toj poziciji, onda se mora raditi o igraču sa velikim kvalitetima“ , izjavio je menađzer Christian Nerlinger.

Dnevni list "Bild" se zbog toga raspitao preko bivšeg bavarca Luce Tonija, koji trenutno igra za isti klub kao Criscito.

„Domenico je odličan. Naravno i za Bayerna“ , izjavio je Toni.

Predsjednik Genoa-ove Enrico Preziosi, izjavio je kako bi mladog italijana prodao tek za cijenu od 18 miliona eura.

S druge strane treba napomenuti da se za Domenica Criscitou interesiraju još Juventus,Milan kao i Inter.


Izvor vijesti - By: eco

Nema komentara:

Objavi komentar