subota, 6. studenoga 2010.

Najava: Povijesni klasik u Mönchengladbachu

Stadion:Borussia-Park (54.067)
Sudija:Knut Kircher
Vrijeme:15:30 | 06.11.2010

Subota nam donosi i negdašnji klasik. Sraz Borussije M. i Bayerna u sedamdesetih godinama prošlog stoljeća obično je označavao borbu za tron, međutim, ta vremena odavno su prošla. Bavarci ostali konstanta, najtrofejniji su i najmoćniji klub Njemačke, a realnost Mönchengladbacha je borba za goli život. Tako je i sada, trenutačno su posljednji, a forma sugerira da će tu i ostati nakon ovog kola. Bayern se uzdignuo, Europu su elegantno riješili i sada se mirno mogu posvetit domaćoj zadaći, a to je smanjenje zaostatka za drugom Borussijom.

Borussija Gladbach je od novembra 2008. do februara 2009. bila bez pobjede osam kola (tri remija i pet poraza), a sad je serija isto takva i još malo lošija (dva remija i šest poraza). Tim Michaela Fronzceka je primio već 30 golova (10 u poslednja tri susreta i na 14 susreta u nizu bar jedan) i jedini su bez pobjede kao domaćini ove sezone (2 boda). Poslednji trijumf pred svojim navijačima bio je u aprilu protiv Eintrachta poslije čega su zabilježili četri remija uz tri poraza.

Na sve to ide i podatak da u poslednjih 15 mečeva sa Bayernom imaju samo jednu pobjedu (oktobar 2004. sa 2:0) uz po sedam remija i poraza. Možda se kako tako mogu uzdati u to što ih je Bayern u Mönchengladbachu ipak samo jednom nadvladao u poslednjih 8 susreta (3:1 u januaru 2006) uz pet remija i dva njihova trijumfa. Sve ukupno gledano Bayern nije izgubio od Borussije u nizu 9 susreta, ali je u tom gradu primio 67 golova kao nigdje drugo. Trener Fronzcek je i dalje na klupi Koltova iako su fenjeraši, a problemi mu se nižu. Arango je i dalje suspendovan i sad mu se pridružio zbog kartona standarni vezista Marks dok su Matmur, Žores i Dante i dalje odsutni.

Golman Baji ima grip, ali i da je zdrav izgubio je mjesto u timu i do kraja jeseni će braniti Hajmerot. Umjesto Marksa će u postavu Nojšteder, a dilema je De Kamargo ili Herman. Bayern je otputovao u Kluž sa 15 igrača, ali je opet ostvario trijumf za plasman u osminu finala uz drugi het-trik Gomeza u sezoni poslije Hannovera. Napeti odnosa Louisa Van Gaala i Uli Hoenessa se za sad ne odražavaju na ekipu, ali Bayern je još uvijek daleko od vrha i sa samo jednom gostujućom pobjedom u sezoni u četiri meča (Hoffenheim 2:1) što je i jedini susret van Münchena gdje su tresli protivničku mrežu.

Zdravstveni bilten je vrlo loš jer taman kad se čeka povratak Riberiya slijedi pauza od 6 mjeseci za Olića uz koga nema još Robbena, Klosea, Van Bommela i Brena. Badstuber bi trebao za razliku od Kluža da bude spreman i u odnosu su na taj meč startovaće i Müller. Van Gaala može da raduje i vrlo dobro izdanje Timoščuka i Ottla kao i ulazak u formu u pravo vrijeme Marija Gomeza s obzirom na izostanak Klosea i Olića. Još napomena da su Reus (Borussija) i Lahm (Bajern) ove sedmice produžili ugovore.

Najavljeni sastavi:

M'Gladbach:Heimeroth--Brouwers,Daems,Levels,Schasten--Neustadter,Bradley,Reus,de Camargo,Herrman--Idrissou

FC.Bayern: But--van Buyten, Demichelis, Lahm, Pranjić-Ottl, Tymoschuk, Schweinsteiger, Mulle, Altintop--Gomez

  • Zadnje odigrane utakmice:

  • Moguća postava:


  • Trailer utakmice:


by:eco87

Nema komentara:

Objavi komentar