utorak, 23. studenoga 2010.

Najava: AS Roma - FC Bayern München

Najjači par skupine E zasigurno čine Roma i Bayern. Minhenski Bayern siguran je putnik za knock-out fazu, jer Bavarci, dva kola prije kraja, imaju šest bodova u odnosu na drugoplasiranu Romu, a čak devet više od švicarskog Basela koji trenutno zauzima poziciju koja donosi nastavak takmičenja u Europa ligi.

Roma, dakle, još nije teoretski obezbijedila plasman u drugi krug. Žele li u zadnje kolo ući potpuno bezbrižni, Rimljani će večeras na Olimpicu morati osvojiti bar jedan bod protiv aktuelnog njemačkog prvaka. Vučica igra u dobroj formi, bar što se tiče domaćeg prvenstva, a potvrdili su to i u subotu kada su, rezultatom 2:0, savladali Udinese.

Claudio Ranieri svjestan je da bi današnjom pobjedom njegov sastav izbjegao moguća neugodna iznenađenja u posljednjem kruga pa je u skladu s tim i najavio: "Bayern se već kvalificirao, a u domaćem mu prvenstvu baš ne ide najbolje. Siguran sam da će nam se suprotstaviti ponosna momčad željna ovaj ciklus natjecanja odraditi bez greške. Naša je računica jasna, trebaju nam četiri boda, s tim da ćemo veći dio posla željeti obaviti već u ovom susretu."

Za pretpostaviti je kako će De Rossi biti spreman za današnji dvoboj, dok će ime Rodriga Taddeija još neko vrijeme ostati na listi izostanaka. Gostujući trener Louis van Gaal je na pravim mukama. Suspendiran je Bastiana Schweinsteigera, još uvijek je povrijeđen iskusni Holanđanin Marc van Bommel, a od ranije nema Klosea, Badstubera, Olića i Robbena. U moru loših, dobra vijest za Bavarce je povratak Francka Riberyja koji je pauzirao još od septembra.

Louis van Gaal: "Danas želimo što bolju igru i što bolju rezultat jer je vrijeme za promjene, za bolje u odnosu na Bundesligu."

AS Roma - FC Bayern München
Srijeda 23.11.2010. 20:45, 5. kolo grupne faze - Liga Prvaka

Stadion: Olimpico

Sudija: Undiano Mallenco (Španija)
Pomoćnici: Martinez Ibanez (Spanien), Yuste Jimenez (Španija)
Gol sudije: Muniz Fernandez (Španija), Clos Gomez (Španija)
Četvrti sudija: Iglesias Villanueva (Španija)

Mogući sastavi:

AS Roma: Julio Sergio - Cassetti, Mexes, Juan, Riise - Simplicio, Pizarro, Vucinic - Menez - Totti, Borriello
Trener: Ranieri

FC Bayern München: Butt - Lahm, van Buyten, Breno, Pranjić - Tymoshchuk, Ottl - Hamit Altintop, T. Müller, Ribery - Gomez
Trainer: van Gaal

Linkove za prijenos utakmice možete naći na myp2p.eu i kod nas na LIVE.

Izvori članka: Izvor 1 , Izvor 2 , Izvor 3  - Uredio: samir-ko-saki

1 komentar: