petak, 22. listopada 2010.

Hamburg zaustavio Bayerna

Nakon utakmice navijačima Bayerna je zadržan dah, svi su se nadali pobjedi ali to nije došlo. Da pak Bayern nebi bio realan ukoliko nebude zadovoljan rezultatom koji su izvukli.

Hamburg je sa velikom nadom za pobjedu doćekao naizgled bezopasni Bayern. Međutim Bayern je pokazao svoje umjeće i zašto su prošle sezone gazili sve pred sobom. Imali su dobrih prilika, ali baš ko i u svakoj utakmici sreća je bila isto na njihovoj strani.

Obje ekipe su odigrale jako dobro, svi su imali svoje prilike. Bayernov trener je prije utakmice izjavio: „Neće biti normalno ako pobjedimo večeras“ , ali ipak se ulijevalo nade u pobjedu i nada za povratak u utrku za prvakom.

Ali ni Hamburg nije mirno čekao i sa sigurnošću mogao reći pobjeda je naša. Nakon utakmice protiv Mainza i načinjenog prvog poraza lideru tabele Hamrurg je na izgled bio spreman učiniti opet nešto slično, ali samo im je falilo malo sreće.

Hamburg je iznenađujuće utakmicu počeo jako loše, nisu uspjeli nikako nametnuti svoju igru na terenu, ali prvi udarac prema golu Bayerna dolazi tek u 13. Minuti pokušajem Paola Guerrera ali preko gola. Zatim ni Bayern nije ostao ravnodušan, Thomas Muller uzvraća jako dobrim šutem prema golu, ali u poslijednji tren Frank Rost vrhom prstuju uspjeva odbraniti.

Zatim HSV napada. Naime napad je započeo Pitroipa koji dodaje Ze Roberto a ovaj proslijeđuje odlično Ruud van Nistelrooyu i baš kad se ćinilo da je HSV uspio probiti obranu Bayerna u zadnji tren Anatoliy Tymoschuk uspjeva blokirat udarac.

Nakon naizgled dobrog napada Bayerna Muller odličnim ubaćajem prema Schweinsteigeru loptu, ali golman u pravi tren skaće preko Schweinsteigera i hvala loptu, ali uz to i zadobio povredu i nedugo zatim napustio teren.

„Drago mi je što smo danas nadmašili sva očekivanja od utakmice. Moj tim je odlično odigrao. Ali pohvale moram i uručiti na Bayernov račun, odigrali su zaista hrabro i ako im fale mnogi igrači. Imali su izglednih prilika, ali i nas i njih je sreća danas malo pomilovala“ , izjavio je Uwe Seeler

Ali trener Hamburga ne ostaje hladan pored brojnih napada Bayerna. Ubacuje Mladena Petrića koji je bio povređen. Ni on nije uspio napraviti preokret i osvajanje tri boda, ali uspio je asistirati za najveću sansu Hamburga u cijeloj utakmici, Pitroipa se našao sam pred golom Bayerna, opucao pred golom, ali tad je ekipu Bayern mlaz sreće obasuo, lopta pogađa stativu i odbija se u noge Badstubera.

Pred kraj same utakmice nakon povrede zaigrao je i Ivica Olić, ali sa štitnom maskom, po čemu je odmah dobio nadimak baš kao i Demichelis 'Zoro'

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, obje skipe se mogu zadovoljiti sa po jednim osvojenim bodom. HSV ih je ima 15 bodova i nalazi se na 4. mjestu, dok Bayern ima tri boda manje, te zauzima 9. mjesto na tabeli Bundeslige.

Slike sa utakmice možete pogledati ovdje FCB i ovdje TZ.

By: Taba

Nema komentara:

Objavi komentar