utorak, 31. svibnja 2011.

Benoit Tremoulinas na meti Bayerna???


Francuski lijevi bek želi napustiti svoj sadašnji klub Bordeaux, a povezan je sa dva velika kluba u Bundesligi. Transfer u Njemačku je vrlo lako moguć.

Tremoulinas je privukao pažnju na sebe mnogih velikih klubova u Evropi. Ali prema medijskim nagađanjima, najveće šanse za dovođenje ovog igrača imaju prvak Borussia Dortmund i 'Rekordmeister' FC Bayern München. Općenito, Bundesliga mu je u prvom planu. Ovoj glasini ne ide prilog dvije činjenice. Sportski direktor Dortmunda Michael Zorc je izjavio da nema namjeru dovoditi više pojačanja u ovom transfer - periodu, dok su Bavarci gotovo sve već dogovorili sa Rafinhom iz FC Đenove. Da se ostali veliki klubovi iz Njemačke interesiraju za njega, može se pretpostaviti. Također i italijanski trio (AC Milan, Juventus i AC Fiorentina) je povezivan sa ovim igračem.

Girodins de Bordeaux mora da sačuva novac, nakon jedne razočaravajuće sezone i sedmog mjesta na tabeli, a to će učiniti prodajom lijevog beka. Tremoulinas je u Bordeauxu dvije godine, a u augustu prošle godine ga je selektor Francuske Laurent Blanc pozvao za prijateljsku utakmicu protiv Norveške. Zadnju sezonu je bio standardan, odigrao je 34 utakmice u svim takmičenjima sa ukupno 2898 minuta provedenih na terenu.
Izvor vijesti - Preveo i uredio: Muhamedlj

Nema komentara:

Objavi komentar