srijeda, 3. kolovoza 2011.

Savjetnik Buytena: "Ne znam ništa o interesu Wolfsburga"

Danijel van Buyten je prošle sezone poprimio mnogo riječi kritike na svoj račun. Upravo zbog toga je nakon dovođenja Jerome Boatenga koji će po svemu uz Badstubera činiti stub obrane, zauzeo tek treći izbor trenera. Ipak, njegov savjetnik i pored toga odbacuje navode njegovog odlaska iz redova Bayerna.

Felix Magath novi trener Wolfsburga se nakon nesigurnosti njegove obrane bacio u potragu za novim stoperom. Dok, prema izvješću Sport Bilda, u Danijelu van Buytenu vidi idelno riješenje za taj problem. Belgijanac je nakon dovođenja Jerome Boatenga iz Man. Citya pao tek na treći izbor trenera.

Ipak, savjetnik je odbacio sve navode njegovog "prelaska u Wolfsburg". "Ne znam ništa o interesu Wolfsburga", izjavio je savjetnik igrača Christophe Henrotay. "Znam da Danijel želi igrati, ali on zbog toga sigurno da neće napustiti klub. On će se boriti kako bi izborio mjesto u početnom sastavu, ali prije svega i poštovati izbor trenera."

Van Buyten koji se prošle sezone, tačnije uoči zimske pauze našao u unakrsnoj vatri kritika, zbog čega je Brazilac Breno skoro i zauzeo njegovo mjesto u timu. Ipak, nakon toga je došlo do preokreta. "Uvijek će u ekipi biti situacija gdje će iskusniji igrači pomoći mladima", izjavio je Buyten za Kicker, te nadodao kako njegovo "vrijeme još nije prošlo."

Krajem sezone, ponovno je zauzeo svoje prvobitno mjesto, dok je Bayerna naposlijetku završio na trećem mjestu tabele i izborio kvalifikacije za Ligu Prvaka. Upravo iz tog iskustva, 33-godišnjak ulazi u nadolazeću sezonu. "Imao sam mnogo problema što je tema rasprave skoro svake godine. Ali, još uvijek sam tu", izjavio je Buyten prije tri sedmice u razgovoru za Bild.

Danijel van Buyten je ugovorom vezan do 2012. godine, zbog čega još uvijek ostaje pitanje njegovog "odlaska".
Izvor vijesti - Preveo: Taba

Nema komentara:

Objavi komentar