nedjelja, 14. kolovoza 2011.

Berthold: "Nisu mogli naći boljeg od Rafinhe?"

Bivši obranbeni igrač FC Bayerna Thomas Berthold snažno je kritikovao politiku kupovine novih igrača u Bayernu. Prema njegovom mišljenju, Rafinha nije dobar izbor, kao ni Boateng jer još uvijek nema veličinu kvalitete za poziciju centralnog stopera.

Rafinha, Jerome Boateng, Luiz Gustavo: Bavarci su za unapređenje obranbenih pozicija zavukli duboko u džep. Ipak, za bivšeg igrača FC Bayerna Thomas Berthold to nije dovoljno. Nakon srećne pobjede protiv Wolfsburga usuo je mnogo riječi kritike na njegov račun: "Imamo Rafinhu kojeg su bez razmišljanja doveli iz Genoe. Ponekad se čak i zapitam da li stvarno boljeg nisu mogli dovesti. Također i ključno pitanje obrane, pozicija centralnog stopera gdje doveli su Jerome Boatenga koji dugo vremena nije zaigrao na toj poziciji, a sad je tamo."

Za njega, koji je poznat kao igrač kritičkog razmišljanja, postavlja pitanje: Kako funkcionira politika kupovine? "Morate pokrenuti sve što je moguće. Na sredini terena, Bavarci su ponekad bez ideje. Od Hoenessa sam očekivao da podigne taj angažman. Kada su već u vidu imali Boatenga, trebali su razmotriti činjenicu da li je sposoban za odrađivanje zadatka na poziciji centralnog stopera."
Izvor vijesti - Preveo: Taba





Nema komentara:

Objavi komentar