utorak, 19. srpnja 2011.

'Ozbiljno testiranje' kao procjena

Centaršut sa desne strane. Anatoliy Tymoshchuk uzima loptu i pogađa je svom snagom. Ali golman mu je loptu 'isčupao' ispred linije. Iz drugog pokušaja ne uspjeva ni najbolji strijelac Bundeslige, Mario Gomez. Kad ni iz trećeg pokušaja lopta nije prešla liniju, cijela ekipa je počela aplaudirati - Maximilianu Riedmülleru, golmanu iza Manuela Neuera i H. J. Butta, trećem golmanu Bayerna. Raspoloženje kod njemačkog 'Rekordmeistera' teško da može biti bolje.

Uspjeti napraviti tako jake akcije - kao što je uradio kolega Riedmüller na treningu u ponedjeljak prijepodne - radost je za sve u timu. Zajedništvo također treba da bude temelj uspjeha ove sezone za ekipu Bayerna. I čini se da su Bavarci na pravom putu. U prve tri prijateljske utakmice u okviru priprema za sljedeću sezonu, tim trenera Juppa Heynckesa je napuštao teren kao pobjednik.

Prvi teži test stiže u utorak od 20.30 sati. Tada će Bayern igrati, u LIGA total! Cup-u 2011, koji organizuje njemački telekom, u Mainzu protiv HSV-a. "Jako sam sretan što ćemo sada imati jake utakmice. To su vrlo dobre utakmice, poslije kojih možemo dobro startati i u Bundesligi", kaže sportski direktor Christian Nerlinger. Pobijedi li Bayern HSV, u finalu, u srijedu od 20.30 sati ga čeka bolji iz utakmice B. Dortmund i domaćina FSV Mainza 05. U slučaju poraza od 'sjevera Njemačke' morat će Bayern igrati utakmicu za treće mjesto u srijedu od 18.45 sati, sa poraženim iz druge utakmice.

Vrijeme utakmica je skraćeno na 2 x 30 minuta. Debiju Boatenga i Usamija se, pred polazak u Mainz, nadao i bavarski trener Heynckes, te da "se iskristalizira ekipa, koja će da započne utakmicu prvog kola DFB-Pokala u Braunschweigu." Tako će se na novom stadionu Mainza 'Coface Areni', koja će u oba dana biti ispunjena sa preko 30 000 navijača, naći i najnovija bavarska pojačanja: Jerome Boateng i Takashi Usami. Heynckesov dojam za obojicu: vrlo pozitivan. Pošto su Boateng i Usami tek u nedjelju prvi put prisustvovali treningu, trebaće im malo vremena dok oni ne dostignu performanse svojih kolega.

HSV će u utakmicu sa Bayernom ući bez Mladena Petrića, ali i sa jednom novom ekipom. Tu ćemo vidjeti mnogo novih mladih igrača. "Protiv Bayerna želio bih konačno igrati sa onima koji se u Bundesligi trebaju akumulirati", kaže trener HSV-a Michael Oenning. Napadač Mladen Petrić će ostati u Hamburgu nakon operacije prepona, a golman Jaroslav Drobny nije siguran za sastav zbog povrede kičme.

RASPORED UTAKMICA I VRIJEME ODIGRAVANJA:

Utorak: 18.45 h FSV Mainz 05 - B. Dortmund, 20.30 h FC Bayern - HSV

Srijeda: 18.45 h Utakmica za treće mjesto, 20.30 h Finale

Izvor vijesti - Preveo i uredio: Muhamedlj

Nema komentara:

Objavi komentar