srijeda, 13. srpnja 2011.

Heynckes pohvalio Nilsa Petersena!

Trener Bayerna Jupp Heynckes predviđa svjetlu budućnost za svog novog napadača Nilsa Petersena.. 22-godišnjak će iznenaditi svakoga i prirediti iznaneđenje, tako da će svi ubrzo zaboraviti na Miru Klosea. Uglavnom, Petersen je bolji napadač - barem to je ono u što Heynckes vjeruje.

Mnogi su se iznenadili prvim pojačanjem Bayerna za nadolazeću sezonu. Tačno je da je Petersen sa 25 pogodaka bio najbolji strijelac druge lige, ali da li je dorastao napadaču međunarodne scene?

Heynckes u to nema sumje! Odmah nakon prve sedmice trening kampa u blizini jezera Garda, pohvalio je napadača. "Nild ima ogromnu snalažljivost ispred gola", rekao je Heynckes novinarima. "Ako budemo stvarali prilike, on će jako važan igrač za nas."

66-godišnjak također smatra kako će Petersen biti bolji napadač od Mire Klosea koji je nedavno prešao u Seriu A. "Volio bih da sam nastavio raditi s Kloseom. Međutim, Petersen je također vrhunska klasa napadača."

Ostaje da se vidi od kolike koristi će zapravo biti Petersen. U napadu, Mario Gomez i Thomas Muller su zacementirali mjesto u početnom timu, prema čemu Petersenu ostaje mogućnost razvijanja u drugog napadača. Bez sumnje, sve to Petersenu ostavlja mogućnost dokazivanja!

"Mladi napadač ne može odmah zagarantovati svoju kvalitetu, iako je odmah na startu u prijateljskoj utakmici postigao čak tri gola. To je samo početak, ipak još uvijek mora steći dobar utisak. U odnosu na Maria Gomeza postigao je jedan manje gol", zaključio je "Don Jupp".
Izvor vijesti - Preveo: Taba

Nema komentara:

Objavi komentar