petak, 22. srpnja 2011.

Boateng: "Bayern je jedan od najvećih klubova na svijetu!"

Razgovor s novim pojačanjem Bavaraca u obrani; Jerome Boatengom!

fcbayern.de: Jerome, trenirate u punom znoju. Kako se osjećate?


Boateng: "Oporilično sam staložen. Ali, to je ono što je dobro i što moram."

Na kojoj trenutno fitnes razini trenirate?

Boateng: "Naravno, malo zaostajem, jer u Manchesteru nismo baš previše trenirali. U Los Angelesu smo tek napravili par testova. Dok, ovdje igrači su već proveli sedmicu dana na trening kampu u Trentinu. Ipak, pokušati ću uskladiti vremenski da se što je prije moguće vratim punom tempu treninga kako bih uskoro mogao biti od pomoći ekipi."

Slijedeće sedmice se igra takmičenje Audi Kupa. Kakva su očekivanja?

Boateng: "Zaista se veselim što ću igrati protiv ekipa kao što su AC Milan ili FC Barcelona. Sada sam član FC Bayerna, koji je jedan od najvećih klubova na svijetu i naravno želim dobiti priliku takmičiti se protiv takvih klubova. Ne smijemo se kriti niti od bilo koga."

Prošlo je manje od sedmicu kada je vaš transfer u Bayern i zvanično objavljen. Kakvi su prvi dojmovi kluba?

Boateng: "Sve je zaista odlično organizirano, mnogo bolje nego li u Manchesterui. Igrači su su jednostavni. Tu su i uvjeti za otimalno praktikovanje kako bih bili što spremniji za veća takmičenja."

Kako su te novi suigrači dočekali?

Boateng: "Bilo je extra. Znao sam od prije nekolicinu igrača iz reprezentacije. Samo ovaj Austrijanac Alaba, jednostavno ne razumijem njegovu dijalektu - (Alaba sjedi do njega te dok sluša razgovor smije se na glas).

FC Bayern je ovog ljeta doveo nekoliko novih igrača. Kako ocjenjujete kvalitetu ekipe?

Boateng: "Zaista smo vrlo jaka ekipa. Još uvijek je potrebno vremena za prilagodbu novih igrača kako bih se neki djelovi podudarili. To traje malo duže. Ali, igrači koji su tu već malo duže vremena čine sve kako bih nove i mlade igrače što prije prilagodili."

Kakva su mišljenja o novom treneru Juppu Heynckesu?

Boateng: "Ima jako puno iskustva. Pored toga, radio je već i u inozemstvu. Tačno zna kako se treba nositi sa svim vrstama igrača. Također ima i dobar govor, uvijek je pogodi u bocu šta tačno želiš. To mi se najviše sviđa kod njega."
ovdje - Preveo: Taba

Nema komentara:

Objavi komentar