petak, 3. lipnja 2011.

Usamieva djevojka već pakuje kofere za München

Kako se čini sve je izvjesniji transfer Takashia Usmia u Bayern München. Prema izvješćima medija, Japanska mega-zvijezda je na putu za München.. Ipak, navode se različite glasine.

Takashi Usami je na putu za München. Nakon što su doveli Manuela Neuera, Rafinhu i Nilsa Petersena, Japanski ofenzivni veznjak bi mogao biti četvrta pridošlica Rekordnog Prvaka u pripremama za nadolazeću sezonu. Prema izvješćima medija iz Japana kao i iz Njemačke, transfer je skoro pa gotov. Kako "SZ" izvještava, u paketu s Usmiem će doći i njegova djevojka. Na pitanje o mogućem transferu Takashia Usamia u Bayern, predsjednik Gambe Osake za agenciju AFP je izjavio: "Još uvijek nije postignut nikakav dogovor", rekao je Koizumi.

FC Bayern je već na zimu htio dovesti jednog od najvećih talenata iz Japana. Ali, u to vrijeme njegov klub Gamba Osaka to nije dozvolila. Ipak, sada s obzirom na odlaznu-klauzolu koja se nalazi u ugovoru, transfer ne mogu spriječiti.

Detalji još uvijek nisu poznati, ali navodi se: Bilo da će Usmi doći na posudbu ili će biti kupljen, još uvijek nije jasno. Prema izvješću "SZ-a", u toku su pregovori uz odštetu od 1,5. miliona eura, uključujući također i 5. milionsku odštetu koju navode mediji. S druge strane, prema izvješću "Kickera", Usami će biti posuđen na godinu dana uz moogućnost odplate ugovora.

Usami koji s obzirom na Sijetsko Prvenstvo u Brazilu 2014. godine, nominiran kao jedan od najvećih talenata Japana. 19-godišnjak je također u kratkom razdoblju odigrao i debije za Reprezentaciju u utakmicama protiv Perua i Češke Republike. "Usami u ugovoru za inozemstvo ima izlaznu klauzolu. Mi ništa ne možemo spriječiti", izjavio je sportski direktor Osaki Hiroyasu Yamamoto.

Napadač bi mogao iskoristiti priliku i odmah odradoiti transfer. "Nemam komentara, ali ako imam priliku za odlazak to ću i učiniti", rekao je Usami, koji je sa svojih 17. godina postpisao svoj prvi profesionalni debij. Usami je prošle sezone proglašen također i za najboljeg mladog igrača J-Lige. Takpđer, on drži i rekord kao najmlađi strijelac u Azijskoj Ligi Prvaka.
Izvor vijesti - Preveo: Taba

Nema komentara:

Objavi komentar