četvrtak, 9. lipnja 2011.

Neuer obožava Dubrovnik, zna belot, sada mu je i trener Hrvat

Toni Tapalović trener je vratara, poslu će učiti svog prijatelja Manuela Neuera i iskusnog Hans-Jörga Butta.

U povijesti Bayerna bilo je dosta Hrvata, igrača i trenera (Zlatko Čajkovski, Branko Zebec, Zlatko Škorić, braća Kovač, Zvonko Komes, Ivica Olić i Danijel Pranjić). Od srijede u društvo im je došao Toni Tapalović. Došao je da bi bio trener svom prijatelju, vrataru Bayerna i Njemačke Manuelu Neueru, proljetos jednom od najtraženijih igrača na svijetu, te ponajboljem svjetskom vrataru.

Toni Tapalović odrastao je u Gelsenkirchenu, u hrvatski orijentiranoj obitelji koja je ondje došla iz Hercegovine i ima ugostiteljske objekte u Gelsenkirshenu i Kölnu. Zanimljivo, kad su došli u Njemačku napisano im je krivo prezime, Topalović (kao u filmu “Maratonci trče počasni krug”), i dugo im je trebalo da to isprave!

Toni Tapalović, Ivan Rakitić i Manuel Neuer veliki su prijatelji. Rakitić nam je otkrio da se najmanje svaki treći dan čuje s njima. Često su igrali tenis u Gelsenkirchenu, Neuera su naučili kartati belot.

"Oni su pravi prijatelji. Drago mi je da su završili u najboljem njemačkom klubu. Neuera, koji je najbolji vratar svijeta, dorastao je iskušenju i potvrdit će svoje kvalitete", kaže Rakitić, koji je zajedno s Tapalovićem najzaslužniji što se prvi vratar Elfa zaljubio u Hrvatsku i Dubrovnik.
Izvor vijesti - Nogometni magazin

Nema komentara:

Objavi komentar