srijeda, 1. lipnja 2011.

Heldt: "Neuer mora još čekati"

Golman Schalkea Manuel Neuer (25) još uvijek mora čekati na konačnu odluku Schalkea. Na sastanku u ponedjeljak se nije donijela odluka o njegovom neposrednom prelazku u Bayern.

Kada će napokon uslijediti prelazak?

Heldt: "Brzo riješenje je najbolje za sve. Ali, sada što znam je to da Manuel Neuer još uvijek mora čekati, jer zaista mnogo razumjevanja je potrebno uložiti za situaciju kakva je njegova. Schalke ne smije pokazati neodgovornost pri konačnoj odluci."

Neuer želi odmah u Bayern?

Heldt: "Čekajte! Manuel je donio odluku o ne-produživanju ugovora koji isitiče 2012. godine. Dakle, svoje eventualne izjave mora zadržati za sebe. Također, on nikada i nije izjavio da želi odmah napustiti klub."

Neuer bi slijedeće sezone kad već toliko razmišlja o Bayernu mogao imati vrhunsku sezonu?

Heldt: "Imao sam sličnih iskustava kao sportski direktor 2008. godine, kada je Mario Gomez već nosio dres stuttgarta. On je htio preći u Bayern, da bi tek godinu kasnije stigao tamo.. Mario je tada u dresu Stuttgarta imao vrhunsku karijeru."

Da li bi Neuer mogao imati problema s navijačima?

Heldt: "Naši navijači znaju Neuera i šta je napravio za Schalke. Nakon što je Manu najavio odlazak, oni su to prihvatili fenomenalno. Čak i parada nakon kupa, gdje je bilo mnogo navijača koji ga podržavaju."

Da li ste već pronašli adekvatnu zamjenu?

Heldt: "Već imam punu torbu kvalitetnih kandidata. Naravno, radimo punom parom na tome."

Postoji li interes za golmanima Lauterna i Hannovera, te da ste spremni za Trappa i Zieler ponuditi 10 miliona?

Heldt: "Opušteno je sve za sad. Svako zahtjeva svoju cijenu. Klubovi moraju zadržati svoje pozicije u pregovorima ukoliko je taj igrač za njih bitan. To je njihovo pravo."

Izvor vijesti - Preveo: Taba

Nema komentara:

Objavi komentar