utorak, 24. svibnja 2011.

Rummenigge: "Klubovi ne mogu kopirati stil Barcelone"

Predsjednik Bayerna Karl-Heinz Rummenigge smatra kako klubovi umjesto kopiranja stila Barcelone ili Manchester Uniteda moraju pronaći vlastiti recept za uspjeh..

Bavarski divodi su pretrpili tešku sezonu, završivši tek na trećem mjestu Bundesligaške tabele, dok su u Ligi Prvaka u drugom krugu ispali od Intera iz Milana.

U subotu će uslijediti ponovljeno finale Lige Prvaka iz 2009. godine, gdje će se sastati Manchester United i Barcelona.

Uz maltene katastrofalnu formu koju je Bayern ove sezone ostvario uz Louis van Gaala, klubsko vodstvo je donijelo odluku te će od slijedeće sezone mjesto trenera preuzeti Jupp Heynckes, dok Rummenigge smatra kako će Njemački Rekordni Prvak pronaći svoj način da osigura kontinuiranu uspjeh u narednim godinama.

"Morate priznat da kontinuitet kao što je u Manchester Uniteda je jedinstven, bar što se tiče treniranja. mislim da je sjajno da trener [Sir Alex Ferguson] i nakon 25. godina još uvijek vodi taj klub", rekao je izvršni direktor za Welt Online..

"Barcelona je mlada ekipa koja je već dosegla vrh. Međutim, smatram kako svaki klub mora pronaći svoj vlasitit način igre. Također, mislim da klubovi nisu ustanju kopirati stil Barcelone. Svaka zemlja i klub imaju svoje određene karakteristike."

Rummenigge tvri kako će uspjeh Bayerna u Ligi Prvaka uvijek biti prioritet, pogotovo slijedeće sezone, zbog što se finale igra na Allianz Areni, ali smatra kako je i konkurencija velika, jer svaki kčlub teži ka osvajanju titule Lige Prvaka.

"Čak i slijedeće sezone na domaćem terenu će biti poprilično teško za Bayern München. Do sada, klub još uvijek na svom stadionu nije uspio pristići do samo finala. Ali naravno, slijedeće sezone ćemo pokušati popraviti tu statistiku", dodao je.

"Liga Prvaka je san za sve nasm znam da su klubovi iz Engleske, Italije i Španjolske jako dobri. Ligu Prvaka su osvajali mnogi klubovi. Ključ uspjeha je kontinuitet, a to znači da bi smo mi s mukom slihedeće sezone pristići bar do polufinala."

Zbog što je završio na trećem mjestu na tabeli, Bayern mora nastaviti kvalifikacije grupne faze za plasman u Ligu Prvaka.
Izvor vijesti - Preveo: Taba

Nema komentara:

Objavi komentar