petak, 6. svibnja 2011.

Mogući transferi Bayerna: Ko odlazi? Ko dolazi?

Nekolicina igrača će isprazniti svoje ormare u Bayernovoj svlačionici.

Odlazak Thomasa Krafta je već gotova stvar. 22-godišnjak traži novi izazov. Favorit za njegovo dovođenje je Hertha BSC, dok su također zainteresirani Werder Bremen i Schalke 04, zbog eventualnog odlaska Tima Wiesea i Manuela Neuera.

Kraft nije jedini aktualni Bayernovac koji će slijedeće sezone obući novi dres. Prema Kickeru izlazeći ugovor sa Andreasom Ottlom neće biti produžen. Njemu je dano na znanje, da si mora potražiti novi klub. 26-godišnjak je isto tako, kao i Kraft, na listi želja Herthe.

Kod drugih igrača nije tako čista situacija. Kod Hamita Altintopa, kojem ističe ugovor, razgovor sa upravom je odgođen. On ima opcije da ide u Englesku i Španjolsku.I kod Davida Alabe je još sve otvoreno. Hoffenheim bi želio 18-godišnjaka opet posuditi. “Sve je rečeno, ali se Bayern ne može odlučiti“, rekao je menadzer Hoffenheima Ernst Tanner Kickeru.

Zanimljivo će biti i u napadu. Sigurno je da će dres Bayerna u slijedećoj sezoni nositi Mario Gomez i Ivica Olic. Kod Miroslava Klosea je još sve otvoreno. Prema Kickeru je Klose dao do znanja upravi da želi dvogodišnji ugovor, ali isto tako Klose razmatra i druge opcije. Kako prelazak u redove 1. FC Kaiserslauterna nije tema, njemački reprezentativac se povezuje sa drugim bundesligaškim klubovima kao što su Borussia Dortmund i Vfb Stuttgart, kao i sa premijerligaškim klubom Tottenham Hotspurom.

Kao moguća zamjena za Klosea, spominje se Nils Petersen. Strijelac 24 pogotka u drugoj ligi može napustiti Cottbus za 2,8 milijuna eura. Prema Bildu je planiran sastanak sa Petersenom u Berlinu.

Novo ime koje se pojavilo u medijima je Emmanuel Adebayor (Manchester City). K tome bi još mogao, za ofenzivni dio ekipe, doći jedan svestrani igrač. Marco Reus (Borussia Mönchengladbach), Ivo Ilicevic (1. FC Kaiserslautern), Gervinho (OSC Lille), André Ayew (Olympique Marseille) i Didier Ya Konan (Hannover 96) su samo neka od imena koja se spominju u posljednje vrijeme.

Izvor vijesti - bayern-cro.com

Nema komentara:

Objavi komentar