utorak, 31. svibnja 2011.

Dirk Bauermann od 1.10.2011. godine u Bayernu


Trener njemačke košarkaške reprezentacije Dirk Bauermann će na predstojećem EP u košarci u Litvi za muškarce sa A-reprezentacijom (od 31.8. do 18.9. 2011. godine) pokušati ostvariti plasman u kvalifikacije za Olimpijske igre 2012. godine u Londonu. Nakon toga, tačnije od 1.10.2011. godine, on će postati trener samo Bayerna. Sa ekipom koja je ove godine uspjela ući u Beko BBL Bauermann je potpisao ugovor u trajanju od tri godine.

Do takvog dogovora su došli vodeći ljudi DBB-a (predsjednik Ingo Weiss i glavni tajnik Wolfgang Brenscheidt) kao i FC Bayern München (predsjednik Hoeness, potpredsjednik Bernd Rauch, i Thomas Oehler, direktor odjela za košarku) na sastanku održanom u Münchenu.

"Sa ovim našim dogovorom, osigurali smo da se veoma uspješni projekat 'FC Bayern München Basketball' može nastaviti. Htio bih pohvaliti angažman FC Bayern Münchena, posebno Hoenessa i Bernda Raucha, i ja sam prilično siguran da je ovaj projekt važan za košarku u Njemačkoj i vrlo poseban za Bayern", zaključio je Ingo Weiss.

Učesnici ovog sastanka su se također složili da razgovaraju, da se konzultuju nakon Europskog prvenstva u septembru sa svim sudionicima u pogledu mogućeg učestvovanja na Olimpijskim igrama 2012. godine.

Nešto više o obavezi Dirka Bauermanna će Bayern obznaniti nakon press - konferencije početkom jula. Na ovoj konferenciji za novinare biće predstavljen također i marketinški koncept, kao i drugi detalji vezani za nadolazeću sezonu Beko BBL za košarkaše FC Bayern Münchena.
Izvor vijesti - Preveo i uredio: Muhamedlj

Nema komentara:

Objavi komentar