utorak, 26. travnja 2011.

Skauti odlično odrađuju posao u Španjolskoj: na tapeti igrač Valencije!

Bayern je u zadnjih nekoliko sedmica sve više ažurniji u potrazi za novim obranbenim igračima. Ipak, Rekorder je potvrdio kako za sad nema nikakvih transfera, ali da ima dovoljno kandidata. Prema izvještavanjima Španjolskih medija, sportski direktor Christian Nerlinger također posmatra igrače i u Španjolskoj - tačnije u Valenciji..

Pojačanja za sve dijelove tima, ali prioritet je u obrani. Dakle, tako teče dnevni red FC Bayern Münchena o transferima na ljeto. Jérôme Boateng, Gregory van der Wiel i José Enrique su jedni od kandidata. Ali, također i u Španjolskoj ima imperativa. Prema glasinama FC Bayern je zainteresovan za Jérémya Mathieua.

Prema tome, skautima koji su prošle sedmice biti na utakmici protiv Reala iz Madrida nije prvi put boravak na Mestalli.. Ipak, da li je to vrijedno odlaska tamo? Valencija je na svom stadionu bolno poražena sa 0:6.. Utakmice Lige Prvaka protiv Schalkea 04 kao i protiv Barcelone skauti su pomno popratili, gdje su sakupili nešto više informacija o ciljanom igraču...

Mathieu je 2009. godine pristigao u Valenciju. Prije toga, igrao je za Francuski Toulouseu.. Kako nije reprezentativac Francuske, vjerovatno bi nio jeftinije riješenje nego ulaziti u poslove s van der Wielom i Coentrãom. Prema zapisima Mathieuaje za Francusku reprezentaciju u kategoriji U21 upisao tek 6 nastupa, da bi kontakt između klubova bio nešto viši je nedovoljno.. Pogotovo zato što Valencija nije zainteresovana za prodaju igrača, već za produživanja novih ugovora s njima..
Izvor vijesti - Preveo: Taba

Nema komentara:

Objavi komentar