srijeda, 27. travnja 2011.

Robben: "Možda zauvijek ostanem u Bayernu"

Konačno, tu je ponovno dobra vijest za upravu Bayerna, Zvijezda Arjen Robben uoči utakmice protiv Schalkea 04 poslao je pismo svom klubu..

"Možda zauvijek ostanem ovdje. Ništa nije nemoguće", rekao je holanđanin za "Sport1". 27-godišnjak je posebno impresioniran ponašanjem prema njemu igrača kao i uprave tokom njegove povrede. Nakon što se vratio sa Svijetskog Prvenstva u Južnoj Africi, Robbenu je ustanovljena povreda mišića..

"Ovdje je atmosfera zaista odlična, primjer toga bio je rehabilitacijski program i jako sam zahvalan", rekao je Robbena. "Bili ste uz mene i podržavali me od prvog dana. Osjećam se zaista ugodno ovdje, a to ima veze s mnogima koji rade ovdje", rekao je Holanđanin.

Istovremeno, Robben je pozvao na nova pojačanja, kao što je dovođenje golmana Manuela Neuera iz ligaškog rivala Schalkea 04. "Neuer je pravo pojačanje. Uprava je dala do znanja da se za nadolazeću sezonu pripremaju nova pojačanja. To je ono što ja želim i što žele drugi igrači", rekao je krilni igrač.

Robben je također dotakao temu napete situacije kod njemačkog rekordnog prvaka, te kako je potreban vođa kao što je to bio Mark van Bommel. "Imamo kapetana, ali ne vođu kao što je to bio Mark van Bommel. On nam nedostaje", izjavio je Holanđanin. "Ako je to uredu takvi igrači nam ne trebaju. Ali, previše smo utakmica izgubili", požalio se 27-godišnjak. Mark van Bommel je na zimskom prelaznom roku dres Bayerna zamjenio sa onim Talijanskim AC Milanom..

Robben se na teren vraća u subotu , u nadi za sretni završetak sezone Bayerna. "Mislim da sada moramo pobjediti sve tri utakmice", rekao je Holanđanin, aludirajući za borbu kvalifikacijskog mjesta za Ligu Prvaka.. Osvrčući se na protivnika Hannovera 96 kaže: "Ako završe na trećem mjestu, onda su to i zaslužili."
Izvor vijesti - Preveo: Taba

Nema komentara:

Objavi komentar