srijeda, 27. travnja 2011.

Preokret u utrci za Neuera, Bayern odustaje?

"Niko nas neće ucjenjivati!" , rekao je Uli Hoeness u poruci čelnicima Schalke koji poslije sjajne partije u polufinalu Lige prvaka žele još da podignu cijenu za jednog od najboljih golmana svijeta...

Neuer je sinoć odbranio i ono što nije bilo moguće. Još jedna sjajna partija Nijemca ponovo je pokrenula pitanje njegove budućnosti.

Odavno smo najavili da je Bayern prvi u redu za odličnog čuvara mreže Schalkea, da njegova supruga želi u Minhen, ali poslije sinoćnjeg meča na pomolu je zaoštravanje borbe u utrci za Neuerovim potpisom.

Horst Heldt, sportski direktor kluba iz Gelsenkirchena tvrdi da je cijena Neuera već veoma visoka, a da poslije jučerašnjeg meča treba da se još podigne. "Pomislio sam sinoć zašto uopće da prodajemo takvog igrača?"

Uli Hoeness je odmah odgovorio da Bayern ne pristaje na ucjene i da neće platiti nerazumnu cijenu za Neuera. "Želimo Manuela, u to nema sumnje. Kad ima želje, možemo naći rešenje, ali menadžmnet Schalkea ne smije izaći sa nerealnim zahtjevima. Pregovori nisu počeli, ali su neophodni."

Manchester United i Arsenal čekaju razvoj situacije. Neuer bi kao i većina Nijemaca da ostane u domovini, a sljedeće godine mu ističe ugovor i Schalke će morati da ga proda ovog leta, a jedini koji ga u Njemačkoj može kupiti su upravo Bavarci.

Izvor vijesti - Uredio: samir-ko-saki

Nema komentara:

Objavi komentar