nedjelja, 24. travnja 2011.

Rekord, godišnjica, statistika: Gomez pogodio iz jedinog penala

Ovdje ćemo izdvojiti nekoliko zanimljivosti ovog 31. kola Bundeslige. Pa krenimo redom:

Rekord - Ron-Robert Zieler, golman Hannovera 96 je ovog kola u Freiburgu imao 96 kontakata sa loptom, što je rekord za golmana ove sezone. Ovaj golman je prije početka sezone došao u Hannover iz Manchester Uniteda.

Strijelci - Zahvaljujući golu iz penala protiv Frankfurta napadač Bayerna, Mario Gomez je ostao na prvom mjestu liste strijelaca (23). Čak što više, on je povećao razliku u odnosu na drugoplasiranog P. D. Cissea (20). Današnji tragičar Frankfurta, Theofanis Gekas se nalazi na trećem mjestu sa 16 postignutih golova.
Claudio Pizarro je ovog kola postigao dva gola u pobjedi protiv St. Paulija. Ovo je njegov 24. 'Doppelpack' u Bundesligi, što je rekord među aktivnim igračima Bundeslige (Klose 23 puta).
Igrač Frankfurta Sebastian Rode je postigao svoj prvi gol Bundeslige i to protiv branioca titule Bayerna.
Srđan Lakić je svojim golom protiv Schalke 04 postigao 800. gol ove sezone u Bundesligi.

Najkorisniji igrač - Mario Gomez (24 boda) je postignutim golom u ovom kolu povećao razliku nad drugim P. D. Cisseom (20). Na trećem mjestu D. Ya Konan, Thomas Müller i Arturo Vidal imaju po 19 bodova.

Penal - Ovog kola je dosuđen samo jedan penal, u utakmici između Frankfurta i Bayerna. Siguran realizator je bio Mario Gomez. U duelu šutera i golmana omjer je 53-23, znači 69,7 % su iskorišteni.

Zanimljivo - Prvi put poslije marta 2008. godine, zadnji na tabeli je porazio prvog. Tada je Cottbus pobijedio Bayern rezultatom 2-0. M'gladbach je kao najlošiji domaćin pobijedio najuspješnijeg gosta. I prvi put se ne nalaze na 18. mjestu.
Hannover je u četvrtak došao do pobjede broj 18, što je već duplo više nego prošle godine.
Freiburgov napadač Cisse je u utakmici protiv Hannovera drugi put zaredom ostao bez šuta na gol.
Bayern je samo jednom u zadnjih 26 gostujućih utakmica odigrao bez golova 0-0. To se desilo u Hamburgu 9. kola kad je bilo 0-0.

Godišnjica - Schalke je doživio 150. domaći poraz u Bundesligi, K'lautern je pobijedio u gostima 150. put u prvoj ligi.
St. Pauli je poražen kod kuće 50. put u Bundesligi.
Pirmin Schwegler je odigrao protiv Bayerna svoju 100. utakmicu u Bundesligi, Sebastian Jung 50. utakmicu, a igrač Stuttgarta Tamas Hajnal 100. utakmicu.
Izvor vijesti - Preveo: Muhamedlj

Nema komentara:

Objavi komentar