subota, 30. travnja 2011.

Najava: Bayern München vs Schalke 04

Završnica je pred nama, Bundesliga je ušla u posljednja tri čina u kojima ćemo vidjeti rasplet na svim poljima. Borussia je porazom kod imenjakinje malo zakomplicirala stvari na samom vrhu, no ovo kolo može osigurati naslov, jasno ukoliko se poklope rezultati.

Ne sumnjamo da će Westfalen biti prepun, uostalom uvijek je tako, no 80.000 duša osim što će 'tjerati' svoje ljubimce prema trijumf protiv opasnog Nürnberga, pozorno će slušati razvoj događaja u Kölnu. Tamo će navijati za domaćina kojem žele osvajanje barem boda protiv Bayera, što bi bilo dostatno, jasno uz pobjedu nad gostima, za početak velikog partyja u Dortmundu. No, Kloppovi igrači moraju biti oprezni, gosti ganjaju Europsku ligu, a trener domaćih već je izgubio Kagawu i Sahina do kraja sezone, a upitni su mu Grosskreutz te Barrios. Za malen kadar kakvog ima Borussia možda preveliki hendikep.Jedna od utakmica koja, osim prestiža, nema nikakvog značaja je ona između HSV-a i Freiburga. Obje su momčadi izgubile priliku za Europom i sada trebaju odraditi posao do kraja. Daleko od toga da će biti nezainteresirano, naprotiv, domaći igrači borit će se za ostanak u klubu, jer je Michael Oenning započeo selekciju, a gostima je u interesu igrati za Cissea. Senegalski napadač još uvijek može postati najboljim strijelcem Bundeslige i to je dovoljan motiv.

Vatreno će zato biti u Mainzu. Iz nekoliko razloga. Prvo Mainz i Frankfurt su udaljeni samo 30 kilometara, pa to odmah donosi dodatnu tenziju. A tu je i pozicija ove dvije momčadi. Mainz je peti i to mu donosi Europu, a Eintracht je 15. i ostanak je daleko od sigurnog. Frankfurtska momčad je najlošija u drugom dijelu, osvojili su samo osam bodova i nije ni čudo da su se našli u ovoj situaciji koju ni veliki Christoph Daum nije uspio preokrenuti, barem do sada.

Hoffenheim stvara momčad za sljedeću sezonu, a Stuttgart još uvijek nije siguran i pobjeda u susjedskom obračunu bila bi točka na i u tom nastojanju. Zanimljivo je bilo tijekom tjedna među Švabama, na treningu su se potukli Boka i Marica, no to nije donijelo velike potrese. Takvom agresivnošću Švabe žele do bodova koji ostanak znače.

Dosadno nije bilo ni u Kölnu. Tamo su huligani odradili prljavi posao, prijetećim porukama doslovce su otjerali trenera Schaefera i posljednja tri kola Jarce će voditi Volker Finke. I odmah na početku teška zadaća, stiže Bayer koji se nije odrekao sna o tituli prvaka. I tom susretu dodatnu tenziju daje činjenica da su Köln i Leverkusen vrlo blizu, navijači se baš i ne vole, pa bi subotnje popodne moglo biti vatreno.

Još jednu dramatičnu utakmicu mogli bismo vidjeti u Hannoveru. Domaćin je na pragu najvećeg uspjeha u Bundesligi, plasmana u Ligi prvaka. Borussia Mönchengladbach pobjedom nad liderom održala je kakave takve izglede u spas, ali više ne smije izgubiti niti boda. Po najava bivšeg igrača Hannovera Mike Hankea u takav rasplet nitko ne sumnja, međutim, Hannover je vrlo negostoljubiv. Od mogućih 45 osvojili su 34 boda i po tom su učinku treći, dok je Borussia 15. gost.

I za kraj spektakl u Münchenu. I to zbog jednog čovjeka, ime mu je Manuel Neuer. Vratar Schalkea zadivio je svijet protiv Manchester Uniteda, spasio je Rudare od pravog potopa, a sada stiže na Allianz Arenu, stiže tamo gdje ga svi vide od sljedeće sezone, ali i gdje ga ne vole. Navijači Bayerna već su pokazali što misle o njemu, međutim, sumnjamo da će Hoeness dopustiti da glas naroda presudi. Vratimo se utakmici koja je Bayernu od vitalnog značenja. Bodovi su im prijeko potrebni kako bi ostali u trci za Ligom prvaka, više ne ovise o sebi, ali ne smiju si dozvoliti posrtaj, inače će se tradicija nastaviti. A ona kaže kada god je München bio domaćinom finala elitnog klupskog natjecanja, tada Bayerna nije bilo u Kupu odnosno Ligi prvaka. A München je domaćin i sljedeće godine.

Zadnjih pet odigranih duela:

DFB-Pokal ‎(DFBP)‎ Mar 2, 2011 Bayern Munich 0 - Schalke 04 1
1. Bundesliga ‎(1. B)‎ Dec 4, 2010 Schalke 04 2 - Bayern Munich 0
German Supercup ‎(Germ)‎ Aug 7, 2010 Bayern Munich 2 - Schalke 04 0
Club Friendlies ‎(Club)‎ Aug 1, 2010 Bayern Munich 1 - Schalke 04 3
1. Bundesliga ‎(1. B)‎ Apr 3, 2010 Schalke 04 1 - Bayern Munich 2

Mogući sastavi:

Bayern Munich (4-2-3-1)

Butt; Lahm, Van Buyten, Badstuber, Contento; Tymoshchuk, Schweinsteiger; Robben, Muller, Ribery; Gomez

Schalke (4-4-2)

Neuer; Uchida, Howedes, Metzelder, Escudero; Farfan, Papadopoulous, Kluge, Jurado; Raul, Edu

Nema komentara:

Objavi komentar