petak, 22. travnja 2011.

Može li Neuer postati najbolji golman Bayerna?

Da će Neuer odlaskom postati još iskusniji golman nije neko iznaneđenje, u nadolazećoj sezoni bit će jedan od Bavaraca. Dakle, prvi golman Bayerna.

Da će u početku biti lako, sigurno da ne, mnogi navijači su nedavno izjasnili svoje mišljenje po pitanju Neuera, sa plakatima "Koan Neuer - Nećemo Neuera".

Neuer sve to shvata, kako navijače Schalkea, tako i Bayerna: "Samo ću reći da ni Jensu Lehmannu nije bilo lako u to vrijeme. On je moj idol." Lehmann je 1999. godine preko AC Milana pristigao u gradskog rivala Borussiu Dortmund

Neuer je iskazao svoje mišljenje uprkos uočljivoj ljubavi prema navijačima Schalkea: "Želim napraviti slijedeći velik iskorak. Želim uzastopno igrati na najvišoj nogometnoj razini. Ovo je za mene Liga Prvaka."

Da li će Neuer uspjeti biti bolji od legendi Bayerna Kahna i Maiera?

Franz Beckenbauer je siguran u Neuerovu kvalitetu: "On je golman svjetske klase, koji brani nemoguće stvari."

Nikada prije, Bayern nije doveo takvog uspješnog golmana. Neuer je kao prvi golman Njemačke osvojio treće mjesto na Svjetskom Prvakstvu u Africi, bio je europski prvaka u kategoriji U21, te osvojio trofej najboljeg 2011. godine. Sepp Maier je pristgao kao mlad, dok je Oliver Kahn pristigao iz KSC. Jedini, Jean-Marie Pfaff je došao kao prvak Belgije, kupa pobjednika, te europski vice prvak sa SK Beverenom.

Potencijal da bude najbolji Neuer sigurno ima. Ukoliko bude pokazivao jake predstave kao što je to u Schalkeu i njemačkoj reprezentaciji, ubrzo će uspjeti pridobiti srca navijača. Također i Oliver Kahnu u početku nje bilo lako, ali je vremenom prozvan golmanski Titan.
Izvor vijesti - Preveo: Taba

Nema komentara:

Objavi komentar