utorak, 19. travnja 2011.

Klose: "Sada imam drugačiji osjećaj"

Odlazak holandskog stručnjaka Louis Van Gaala znatno je uticao na veliki broj bavarskih igrača. Pozitivan utjecaj je ostavio kod bavarskog napadača Miroslava Klosea, koji se po prvi put u tekućoj sezoni našao u početnoj postavi Bayerna te odigrao čitavu utakmicu. Razlog zato je novi trener Andries Jonker, koji se trudio za pozitivan start njemačkog reprezentativca.

"Sada imam bolji osjećaj jer se ponovo nalazim na terenu. Ranije sam imao osjećaj da su moj trud i trening višak za ekipu. To se sada promijenilo. Dobio sam svoju priliku i želim se dokazati u narednim utakmicama. Sada sve zavisi od mene." , kaže Klose.

Klose je tokom ove sezone postigao svega pet golova, što želi do kraja sezone promijeniti.

"Uvijek kada dođe novi trener, počinješ od nule. Naravno da su tu igrači kao Philipp, Basti, Mario, Arjen ili Franck, koji su uvijek dio prve postave. Ali kod nas ostalih je tako da možemo uvijek naizmjenično igrati. Naravno da se nadam novoj prilici. Preostale utakmice će odlučiti dali ću nastaviti u Bayernu ili ne. Mogu se pokazati, ponuditi svoj kvalitet. Dosad nismo vodili razgovore i naravno da nisam prihvatio bilo kakvu ponudu od drugih klubova." , dodao je Klose u intervju za "tz".

Izvor vijesti - Preveo: eco87

Nema komentara:

Objavi komentar