utorak, 26. travnja 2011.

Effenberg želi mjesto sportskog direktora Borussije M.

"Borussia Mönchengladbach za mene je vrlo važan klub. Na svojoj sam oproštajnoj utakmici obećao da ću mu uvijek biti na raspolaganju", izjavio je legendarni njemački nogometaš Stefan Effenberg (42)...

Klub u kojem je potekao, u čijem je dresu skupio 200 službenih nastupa i čiji je i dalje navijač, Effenberg vidi kao dobru priliku za poslovnu karijeru. Bivši njemački reprezentativac, nekoć veznjak Bayerna i Fiorentine, želi postati sportski direktor kluba.

"Borussia uistinu treba promjene. Klubu treba netko tko zna i razumije sportsku politiku. Stoga objavljujem da sam spreman preuzeti brigu o njoj", izložio je vlastitu kandidaturu plavokosi Nijemac.

Effenberg je član građanske udruge "Inicijativa za Borussiju", koja pokušava smijeniti vladajuću klupsku garnituru. Za to će joj trebati dvotrećinska većina glasova na godišnjoj skupštini članova kluba koja će se održati 29. svibnja.

Slavni klub, koji već gotovo tri puna desetljeća igra sporednu ulogu na bundesligaškoj sceni, bori se za prvoligaški opstanak. Tri kola prije kraja od sigurnog je 15. mjesta sastav Luciena Favrea, koji ovog proljeća igra daleko bolje negoli jesenas, udaljen pet bodova. Realniji je cilj 16. mjesto, koje vodi u razigravanje s trećeplasiranim drugoligašem. Trenutačno je ono u posljedu Wolfsburga, koji je od Borussije i St.Paulija udaljen tri boda (32-29).
Izvor vijesti - Nogometni magazin

Nema komentara:

Objavi komentar