četvrtak, 21. travnja 2011.

Bayern zainteresovan za Marca Reusa

Nije tajna da su Bavarci u potrazi za alternativom krilnih igrača Arjen Robbena i Franck Riberya. Zadnjih nekoliko sedmica, povezivali su se s dovođenjem dvojca iz Lillea Edena Hazarda i Gervinha, kao i Ive Ilicevića iz Kaiserslauterna. U četvrtak, pojavile su se nove glasine da se povezuju s igračem Borussie Mönchengladbacha Marcom Reusom.

Prema izvješću "Kickera", njemački Rekordni Prvak u više navrata je posmatrao 21-godišnjaka, te nakon svega svestrani napadač je ostavio pozitivan dojam. U slučaju ispadanja Mönchengladbacha iz prve lige, gotovo sigurno je kako će on napustiti klub.

Ipak, Bayern nije jedini klub koji je izrazio iznteres za Reusom, koji je sposoban igrati bilo gdje iza hlavnog napadača. Prema navodima, Dortmund želi dovesti igrača, ali vrijednost odštete od 8,5. miliona eura, za njih je previsoka, što znači kako bi njegovo jedino odredište mogao biti Bayern.

Reus je trenutno vezan ugovorom do 2015. godine. Ove sezone, talentovani igrč je postigao osam golova i više od osam asistirao u ukupno 27 odigranih utakmica.
Izvor vijesti - Preveo: Taba

Nema komentara:

Objavi komentar