ponedjeljak, 21. ožujka 2011.

Bayern u borbi za Stefana Savića

Briljantne partije Stefana Savića i u proljećnom djelu sezone samo su pojačale gužvu velikih inostranih klubova pred vratima Partizana. U redu za mladog reprezentativca Crne Gore stoje odranije Roma, Shakhtar, Chelsea, Milan i Bayern...

Zauzeli su skauti roso-nera i Bavaraca svoja mijesta u loži stadiona Partizana kako bi se uvjerili u kvalitete štopera crno-bijelih. Poslije samo 90 minuta viđenog vratili su se puni utisaka: "Savić je igrač za Seriju A ili Bundesligu...". Mediji na Apeninima su tako već našli zamjenu vremešnom i povredama sklonom Alessandru Nesti.

"Volim Milan i talijanski nogomet, drago mi je i zbog Bayerna, ali ništa ne znam o tome da me ta dva kluba prate. U svakom slučaju prija mi dovođenje mog imena u vezu sa europskim velikanima." , kaže Savić.

Sjajni Mojkovčanin je meteorskim usponom za tri godine stigao od matičnog Brskova i treće crnogorske lige, preko BSK-a iz Borče, do Partizana, učešća u Ligi prvaka i A selekciji Crne Gore. I ne samo to, odavno je na oku elitnih klubova Starog kontinenta, prošlog ljeta bio je 10 dana i na probi u Arsenalu, pa nije isključeno da mu stari poznanik Arsene Wenger izvadi kartu za povratak na „Emirate“.

"Trenutno me interesuje samo Partizan i borba za trofeje. Ne želim još da idem, volio bih da u crno-bijelom dresu ostavim trag, osvojim duplu krunu, proslavim to sa navijačima, pa da ponovo napadnemo Ligu prvaka. Mnogo mi znači što igram u tandemu sa kapitenom Mladenom Krstajićem. Dosta je sigurnije i lakše, njegovo iskustvo i kvalitet dosta pomaže nama mlađim igračima." , zaključuje defanzivac crno-bijelih.

Savićeva cijena iz mjeseca u mjesec raste, zimus je ona bila sedam miliona, sada je već skočila na deset. Nedavna posjeta Dejana Savićevića, predsjednika FSCG, odnosno preporuka Milanu u kojem je ostavio pečat za sva vremena, vjerovatno je podgrijala želje Silvija Berlusconija i rukovodilaca lidera Serije A da angažuju Partizanovog asa. Prva opcija roso-nera bio je Philippe Mexes iz Rome, međutim ako se taj transfer izjalovi, Savić je prvi na meti, uz dvojac Cagliarija, Davide Astori - Michele Canini, dok se krug eventualnih pojačanja proširuje na Nevena Subotića (Dortmund) i Senegalca Mamadoua Sakhoa (PSG).

Ni drugi ne sijede skrštenih ruku, bitka traje, dok predsjednik srpskog prvaka Dragan Đurić poručuje:

"Savić nam treba, ne puštamo ga, sa njim pravimo planove za narednu sezonu i borbe u Ligi prvaka."

Izvor vijesti - Uredio: samir-ko-saki

Nema komentara:

Objavi komentar