ponedjeljak, 28. veljače 2011.

"Sad se moramo u potpunosti koncentrisati"

Snaga velikih leži u njihovim porazima, kaže se u narodu. Dan nakon poraza 1-3 protiv Borusije iz Dortmunda, gostovao je Karl-Heinz Rummenigge u emisiji Sky90. Tu je predsjednik Bayerna čestitao Dortmundu na pobjedi, kao i na već osvojenom prvenstvu. Rummenigge je također govorio i o daljim ciljevima njemačkog 'Rekordmeistera' u prvenstvu, kupu i Ligi Prvaka, kao i o uvođenju financijskog fairplay-a i njegovim posljedicama.

Karl-Heinz Rummenigge o...

...porazu protiv Borusije iz Dortmunda: "Često poraz boli manje dan poslije nego na isti dan, jer ste već došli do razmišljanja. To je bila izvanredna nogometna utakmica - ali se mora priznati da Dortmund ima ekipu, koja igra extra nogomet i s pravom su pobijedili."

...Borusiji Dortmund općenito: "Uglavnom, mora se reći da je u Dortmundu posao obavljen dobro. Dortmund je zasluženo njemački prvak, ali od 1. jula će se satovi ponovo staviti na nulu i kreće se prema naprijed ispočetka."

...trenutnim pozicijama na tabeli: "Situacija nije zadovoljavajuća. Četvrto mjesto nije dovoljno za sudjelovanje u Ligi Prvaka. Mi ćemo pokušati u sljedećim sedmicama ostvariti idealno drugo mjesto, ili najmanje da budemo treći, kako bi mogli učestvovati u kvalifikacijama za LP."

...ostatku bundesligaške sezone: "Naš je cilj biti drugi. Mi imamo još deset utakmica Bundeslige i još igramo protiv oba direktna konkurenta, Hannovera i Leverkusena. Imamo još sve u svojim rukama, ali ja znam da to neće biti jednostavno. Naš tim je u dobrom položaju, da ostvare drugo mjesto. Pritom moramo raditi u narednim sedmicama. Sad se moramo u potpunosti koncentrisati, da bi se cilj ostavario."

...narednoj bundesligaškoj utakmici kod Hannovera 96: "Mi imamo četiri boda zaostatka za Leverkusenom i dva boda za Hannoverom. Stoga, neriješeno u Hannoveru nam ne donosi ništa u našoj situaciji. Moramo pokušati pobijediti. Ali neće biti jednostavno. Hannover igra kompaktno. Oni će pokušati da kopiraju Dortmund. Pitanje je, da li će uspjeti da daju odgovor na našu napadačku igru. Imamo pristojnu šansu pobijediti."

...polufinalu u DFB-Pokalu protiv Schalke 04: "Schalke sigurno neće doći ovamo i dobrovoljno propustiti šansu za finale. Oni mogu sačuvati cijelu sezonu ako pobijede. Oni će se boriti kao vrag. Mi imamo cilj da osvojimo DFB-Pokal. Mislim da nije drsko reći da je pobjednik ovog polufinala, također i veliki favorit u finalu, jer će se s druge strane naći ekipa iz druge lige."

...mogućim novim pojačanjima: "Ne mogu vam danas ozbiljno ništa odgovoriti, šta mi radimo na transfer tržištu. To zavisi od toga, da li ćemo ostavariti naše spottske ciljeve. Mi prvo moramo vidjeti da tekuću sezonu završimo tako, da se kvalificiramo za Ligu Prvaka."

...Interu iz Milana i ostalim ciljevima u LP: "U Ligi Prvaka se ne usuđujem ništa predviđati. Također ni uzvratna utakmica protiv Intera nije 'pokošena trava'. Inter je također u poziciji da vani napravi probleme. Mi smo dobro pripremljeni da mislimo od utakmice do utakmice."

...uvođenju financijskog fairplay-a u evropski nogomet: "Financijski fairplay se zasniva na tome da ne možete potrošiti više nego što zaradite. Zapravo bi to trebalo biti odobreno nakon principa kupovine, ali ne i u Evropi. UEFA je prije nekoliko godina pokrenula istragu, sa rezultatom da je preko 50 % klubova u evropi u crvenom. Neki od onih koji posluju u crvenom su i Man City i FC Chelsea. Sada je došlo vrijeme kada ćemo stati na kočnicu i kad će sve ponovo morati biti racionalnije."

...posljedicama financijskog fairplay-a: "U osnovi će Bundesliga u evropi biti pobjednik ove sheme. Mislim da će s vremenom, neki od velikih klubova u Evropi, biti uhvaćen. On će tada poslužiti kao opominjujući primjer ostalima."

Izvor vijesti - Preveo: Muhamedlj

Nema komentara:

Objavi komentar