petak, 18. veljače 2011.

Louis van Gaal: "Ako ne pobjedimo, Gotovo je"

Trener Bayerna, Louis van Gaalo očekuje kako je ovo "odlučujuća sedmica" za nastavak dalje. Pobjeda protiv FSV Mainza 05 je obavezni zadatak - baš kao i pobjednički niz.

Ozbiljnost je usmjerena na Robberya: Za uspješnu osvetu protiv Mainza aktuelni prvak želi optimalni prolaz uoči slijedeće sedmice i utakmice Lige Prvaka protiv Intera, te nakon toga i protiv Dortmunda i Schalkea u prvenstvu, odnosno u DFB-kupu. "Naravno, ovo je odlučujuća sedmica", izjavio je trener Louis van Gaal u petak.

Hvaljena pobjeda nad Hoffenheimom od 4:0 od Arjen Robbena i Franck Riberya nagovijestili su daljnji rast na tabeli, ali slijedi prava provjera toga, te u Mainzu bi to moglo završiti i kobno, "Ako ne pobjedimo, gotovo je. Želimo što prije zasjest na drugo mjesto", rekao je van Gaal. Bayern je još uvijek na trećem mjestu tabele, tri boda iza Leverkusena i 13 iza lidera Dortmunda.

"Dužni smo napraviti povratak", rekao je van Gaal, koji ističe kako još uvijek u ligi Prvaka ima šanse: "Još uvijek možemo nešto učiniti s Bayernom. Ali, moramo napraviti pobjednički niz. Moramo gledat na sebe, a ne na protivnike", rekao je 59-godišnji holanđanin.

Protivnik u subotu je Mainz - dok igrači i dalje teže većoj osveti u Ligi Prvaka i pobjedi nad Inter Milanom. "Ne mislim da je to tako", rekao je van Gaal, "ali to ćemo znati tek nakon utakmice." Sve što je bilo moguće za to on je učinio: "Fokus je u Mainzu. Nismo nikako govorili o Milanu."

Uostalom, u Münchenu moraju napraviti pravi rezultat protiv Mainza. U prvoj utakmici ove sezone izgubili su 1:2, također identično i prošle sezone u gostima sa 1:2. Porazom, pridonijeli bi dodatno iznenađenje i Tuchelov tim vratili u prošlost rekordera. "Mainz je izravni konkurent, moramo ih pobjediti", izjavio je Thomas Muller.

Za razliku od prije 5 mjeseci za revanš Bavarske spremni su sa svojim krilima Robben&Ribery. Uprkos povredi malog prsta na desnoj ruci, Robben je spreman. "Rana je bolna", rekao je van Gaal, "ali ne i prepreka. On je potreban timu za povratak."

Veličina ofenzivne snage biti će usmjerena Bayernu na Robbena i Riberya, kao adut "odlučujuće sedmice". Kapiten tima Philipp Lahm, ukazuje na napredak svoje ekipe u odnosu na nedavnu utakmicu protiv Hoffenheima. "Povučeni smo malo više, igrat ćemo usko na svim linijama. Važno će biti to da svi sudjeluju bilo u - napadu ili u obrani."
Izvor vijesti - Preveo: Taba

Nema komentara:

Objavi komentar