četvrtak, 17. veljače 2011.

Kroos, Breno i Iličević - budućnost Bayerna?

Zapravo, FC Bayern je sve ugovore igrača zbog 'sedmice-istine' stavio na čekanje do sredine marta, ali u pozadini, planovi uprave u Münchenu su u punom trku.

Nakon Philipp Lahma, Bastian Schweinsteigera i Thomas Mullera, slijedeća zvijezda Bavarske prema izjavi 'Kickera', želi produžiti ugovor. Prema Kickeru, Toni Kroos je već spreman potpisati dugogodišnji ugovor. Navodi se kako je ugovor za potpisivanje do 2015. godine već spreman. "Toni Kroos je razvio svoj super mentalitet, trči i ima intenzivnu snagu u borbi", rekao je Nerlinger, osvrčući se na 21-godišnjaka koji je zadobio povredu stopala.

Ipak, uprava na ljeto ne planira dovesti novu zvijezdu. "Kako zamjenuti Riberya i Robbena? Ojačat ćemo se na određenim pozicijama", rekao je Nerlinger. Bavarci već u mislima imaju - "selektivno pojačanje": "Pratimo Ivu Iličevića iz Kaiserslauterna", nadodao je, te i najavio kako bi to mogla biti zamjena za Hamit Altintopa koji vjerovatno odlazi po kraju ugovora koji ističe krajem sezone.

U međuvremenu, mogući odlazak Brene - ("Umoran sam"), poništio je. "To ne dolazi u obzir. On ostaje."

Smirena situacija s Louis van Gaalom

Nerlinger opisuje trenutno situaciju u Munchenu, ali u potpunom miru. Nije ni čudo: Čim Bayernu stvari dobro krenu, uslijedi primirje.

Sada, sportski direktor je izjavio potpuno kontraverze u odnosu na zadnjih nekoliko sedmica, situacija s Louis van Gaalom, "Nikad nije ni bila burna", izjavio je Nerlinger. "Doveli smo ga kao izvarednog nogometnog stručnjaka, ima iskustvo i cjenimo da kao takvog", rekao je 37-godišnjak.

Louis van gaal je trener "koji teži za savršenstvom." Situacija početkom drugog dijela sezone bila je vrlo različita. Ali, nogometni posao se kreće u punom trku.
Izvor vijesti - Preveo: Taba

Nema komentara:

Objavi komentar