subota, 5. veljače 2011.

Borussia remizirala kod kuće

U velikom derbiju njemačkog nogometa vodeća momčad Bundeslige Borussia je na svome Signal Iduna Parku u Dortmundu odigrala neodlučeno 0-0 protiv najvećeg rivala Schalkea. Sutra Bayern ima šansu približiti se na 12 bodova...

Borussia je svakako bila bolja momčad u rurskom derbiju koji je odigran u sklopu 21. kola njemačkog prvenstva. Schalke osvojeni bod može ponajviše zahvaliti svome sjajnom vrataru i kapetanu Manuelu Neueru koji je u prvih pet minuta skinuo dvije stopostotne šanse (Mario Götze i Jakub Blaszczykowski), a u sedmoj minuti i vrlo dobar udarac Lucasa Barriosa.

U nastavku su, pak, goste iz Gelsenkirchena spašavale stative. Prvu je u 55. minuti pogodio Barrios, a drugu pola sata kasnije Götze. U 78. minuti je veliku priliku imao i Robert Lewandowski koji je sam krenuo ka vratima Schalkea, ali je opet odlično reagirao Neuer koji je istrčao iz vlastitog kaznenog prostora i trbuhom obranio udarac poljskog nogometaša. Odmah je potom odjurio natrag prema svome golu i uhvatio centaršut Mattsa Hummelsa.

Samo minutu ranije veliku je šansu imao i Schalke. U španjolskoj je akciji Raul proigrao Josea Manuela Jurada, ali je njegov udarac obranio Roman Weidenfeller, a potom je loptu koja je nastavila putovati prema golu glavom izbio Lukasz Piszczek.

Bio je ovo 137. derbi ovih momčadi i 36. remi. Schalke ima 55, a Borussia 46 pobjeda. Dortmunđanima je, ujedno, ovo bila tek peta prvenstvena utakmica ove sezone u kojoj nisu došli do pobjede.

Bayern sutra od 15:30h igra utakmicu u gostima protiv Kölna, i u slučaju pobjede smanjit će zaostatak za vodećom Borussijom na 12 bodova.

Izvor vijesti - Uredio:  samir-ko-saki

Nema komentara:

Objavi komentar