utorak, 18. siječnja 2011.

Medicinske lopte - Louis Van Gaal poput Magatha

Trener minhenskog Bayerna Louis Van Gaal po prvi put je na treninzima uveo vježbe sa teškim medicinskim loptama.

Njemačke medije smatraju kako je holandski stručnjak razočaran rezultatom protiv vukova(1:1), zbog čega je slijedila kazna u obliku s pomenutih lopti.

Medicinska lopta se koristi u treningu snage tj. kao sredstvo treninga s otporom.Slične metode sa ogromnim loptama koristi trener Schalkea Felix Magath.Magath je poznat po svom rigoroznom režimu treninga, koji uključuje tradicionalne metode poput teških medicinskih lopti i trčanja uzbrdo kako bi igrači stekli kondiciju prije nego što uopšte počnu raditi sa običnom loptom.

Za igrače Bayerna je ova metoda bila veoma teška ali s druge strane i zabavna.Nakon vježbi s loptom slijedila je trening utakmica.Igralo se šest protiv šest, gdje je Van Gaal glasno naglasio:

"Ako se neko povrijedi ipak ćemo igrati dalje.Prekidam utakmicu samo u slučaju teže povrijede."

Ostali igrači su imali druge obaveze.Dok su Mark Van Bommel, Breno i Thomas Müller vježbali standardne situacije, Lahm, Schweinsteiger i Badstuber su dobili slobodan dan.

Za trenera je radni dan završio čudnom molbom jednog navijača.Naime, nakon trening utakmice ovaj navijač je zamolio holanđanina za autogram, međutim na dresu FC Barcelone.

"Šta je ovo!?", začuđeno je upitao Van Gaal te nakon toga ispunio želju navijača.
Izvor vijesti - Preveo: eco87

Nema komentara:

Objavi komentar