srijeda, 26. siječnja 2011.

Ko će biti novi šef Bayerna?

Schweini oder Lahm – wer wird der neue Bayern-Kapitän?
Bild je odmah poslije saznanja da Van Bommel prelazi u AC Milan obavijestio svoje čitatelje ko bi mogao biti novi šef Bayerna na terneu.

Bivši kapiten Bayerna je zbog internih problema sa trenerom Van Gaalom tražio od uprave da mu dopuste opravdanje za odlazak, to je uprava i uradila. Oprostio se od tima i poletio za Milan, gdje je završio medicinski pregled.

I danas treba će vjerojatno imati svoj debi u talijanskom Kupu za AC Milan. Holanđanin je Bayernu kao kapiten imao ulogu i šefa na terenu, no sada nakon njegova odlaska ostale je rupa na tom pitanju.

Ko će biti novi šef Bayerna?

Van Gaal: "Imam puno rešenja."

Bild zna koja su to rešenja:

Već odlučeno Philip Lahm koji je bio zamjenik kapitena sada je novi kapiten. Lahm sa punim samopouzdanjem kaže: "Uvijek kada Mark nije mogao da igra, ja sam bio kapiten."

Lahm uopšte ne dramatisuje oproštaj Van Bommela: "Imamo velik kadar, neće biti nikakav problem zamijeniti Marka."

Ali Beckenbauer upozorava: "Ja bi Van Bommela svrstao u važnije kapitene Bayerna. To što je otišao je loše, pogotovo za tim. I pored toga siguran sam da njegov odlazak neće baciti Bayern u krizu. Tim sada sigurno neće biti koncentrisan na jednog igrača."

Interno uprava Bayerna osim na Lahma daje naglasak i na Schweinsteigera.

Schweini je sada zamjenik kapitena treba i bez kapitenske trake biti novi šef, jer kao igrač centra uvijek ima pregled cijele igre, dok Lahm kao desni bek ne može uvijek da interveniše.

Schweiniju je godinama oduzimano pravo na kapitena. Lahm nosi i u reprezentaciji Njemačke kapitensku traku, da li će Schweini to trpjet? Ili će sam tražiti ulogu kapitena?

Jasno je, vrijeme čeličnih šefova je prošlo. Lahm i Schweinteiger stoje kao tipovi koji daju jake argumente.

Lothar Matthaus: "FC Bayern ima dosta igrača koji znaju voditi tim. A Lahm sigurno ima umijeća da vodi tim kao kapiten."

Jedno je otvoreno, ko će biti treći kapiten? Najbolje šanse imaju Arijen Robben i Franck Ribery.

Izvor vijesti - Preveo: Emil

4 komentara:

  1. glup post kapiten je vec odabaran zar tako ne pise u starijem postu dole, sami sebe pobijate

    OdgovoriIzbriši
  2. Ovde se ne radi samo o kapitenu ako si procitao citav post

    OdgovoriIzbriši
  3. e anonimusu nauči bosanski ili hrvatski ili srpski ili crnogorski jezik pa da naučiš razlikovati riječi "šef" i "kapiten" :)

    OdgovoriIzbriši