utorak, 11. siječnja 2011.

Ima li FC Bayern Vargasa u rukama?

Bavarski gigant FC Bayern München se dao u potragu za lijevim krilom, te ga našao u nacionalnom igraču Perua, Juan M. Vargasu. Uskoro bih ga Louis van Gaal mogao imati na raspolaganju.

U Fiorentini ovaj 27-godišnjak nije više toliko sretan, i transfer u Bayern bi dočekao veoma sretno. Od jula 2008. godine Vargas je pod ugovorom sa talijanskim klubom. Ove sezone je igrao u 12 utakmica, no nije pokazao sav svoj potencijal. U Firenci se šuškalo, da je on htio već ljetos ići iz kluba, ali da nije mogao.

Bayern i Vargasov agent su se već sastali. U ovoj sedmici Bavarci žele, također i stupiti u pregovore sa Fiorentinom. Oni ga ne žele prodati ispod 20 mil. eura, dok Bayern nije spreman ponuditi više od 10 mil. eura. Budući da je igrač zainteresiran za prelazak, traži se rješenje. Budu li pregovori uspješni, mogli bi Bavarci ostvariti još jedan udarni transfer, iako su prošle sedmice najavili da više neće dovoditi pojačanja u ovom transfer-periodu.

Vargas bi trebao potpisati ugovor s Bayernom do 2015. godine, dok mu aktuelni ugovor sa Fiorentinom vrijedi do ljeta 2013. god.
Bayern je već probao mnogo igrača na lijevoj strani. Možda na kraju Vargas bude taj igrač koji je doista potreban.

Izvor vijesti - Preveo: Muhamedlj

Nema komentara:

Objavi komentar