četvrtak, 16. prosinca 2010.

Ze Roberto napušta HSV?

Bivša zvijezda Bayerna i sadašnji veteran Hamburga Ze Roberto za božićno slavlje sa svojom porodicom odlazi u Brazil, tačnije u Sao Paolo. Ali, pitanje je 'Da li se Ze Roberto' vraća?

3. januara on se očekuje od trenera Armina Veha i ekipe na pripremama u Dubaiu. Sve je više zimskih trening kampova u Hamburgu. Pitanje je može li ovaj veteran to izdžati i pod takvim uvjetima igrati najbolje što može.

Naime, Ze Robertu fale ljetni dani u Brazilu, druženje sa prijateljima, porodica...

Bivša zvijezda Bayerna će nakon Božića imati sastanak sa svojim savjetnikom Juanom Fingerom, a tema sigurno neće biti božićni pokloni.

Ima nekih ponuda za Roberta. Tu je Santos (njegova omiljena), Red Bull New York, te katarski Al-Rayyan.

Iako je Ze roberto rekao: "Ja ću razmišljati u februaru što mi je činiti na ljetnom prijelaznom roku", čini se da bi se to moglo desiti prije. On može raskinuti svoj ugovor sa Hamburgom i već na proljeće otići u Brazil, ako želi.

Prošle subote u utakmici protiv Leverkusena (2:4) Ze Roberto je zamijenjen u 67. minuti nakon loše partije. Ze Robertu su teška hladna jutra te mu je teže održavati treninge.

Da li iscrpljeno izdanje Ze Roberta protiv Leverkusena znači zadnja utakmica u dresu Hamburga u njegovoj karijeri, ostaje da se vidi nakon zimske pauze...

Izvor vijesti - Preveo: Nevzudin

Nema komentara:

Objavi komentar