petak, 3. prosinca 2010.

Van Gaal: Iznenađen sam što je Katar dobio SP'22

Trener minhenskog Bayerna Louis Van Gaal, priključio se velikim kritikama koje su započele nakon odluke Međunarodne nogometne federacije (FIFA) da se Svjetsko nogometno prvenstvo 2022. godine dodijeli Kataru.

"Nogomet mora uvijek biti na prvom mjestu. Za mene je odluka FIFA-e nevjerojatna i nepravedna." , naglasio je Van Gaal za njemačke medije.

Van Gaalu se priključio i Dortmundov trener Jurgen Klopp. Oba trenera smatraju kako se više gledalo na financijski dobitak nego na igrače i njihovu fizičku spremnost. Naime, svjetsko prvenstvo u Kataru započet će početkom juna 2022. godine, bolje rečeno u doba gdje su temperature ne izdržljive.

"Glavni problem će biti klimatizacija. Sve zavisi pod kakvim uslovima će se održati utakmice i treninzi. Ako se uvedu klima uređaji onda to neće praviti veliki problem sa medicinske strane."

Holandski stručnjak dobro poznaje klimu u Kataru, s obzirom na to što je u ovoj državi početkom ove godine obavio zimske pripreme sa Bayernom. Temperatura je zimi čak 20°C dok je ljeti 40 - 50°C.

"Igrači nisu spremni za takve uslove." , dodao je Van Gaal.

Izvor vijesti - Preveo: eco87

Nema komentara:

Objavi komentar