ponedjeljak, 13. prosinca 2010.

Skauti Bayerna na turneji: Na meti Leighton Baines?

O glasinama koga Bayern dovodi na zimu, situacija postaje sve zanimljivija. I kod najmanje jednoga kanditata može biti konkretno.

Englez Leighton Baines je izgleda na vrhu Bayernove liste za dovođenje novih igraca, on igra lijevog beka. Kako pise "The People" Bayern nije poslao jednog skauta u Englesku već dvojicu, da bi posmatrali 20-godišnjaka kod Evertona u utakmici protiv Wigana (0-0). I kako izgleda da je Bayern već poslao ponudu. Everton traži odštetu od 11-miliona Eura.

Bayern posmatra Leightona Bainesa već duže vrijeme. Ali se nezna da li bi on mogao tako daleko od Engleske zivit. Leighton Baines je Liverpoolova grancica koja ne voli tako lako da se presadi.

Leighton Baines bi se mogao popet u top-kanadidate Bayerna, te zbog toga što bi imao pravo u drugoj polusezoni da igra Ligu Prvaka. Kolege bočni bekovi pored njega su Benoit Tremoulinas (Girondins Bordeaux), Nacho Monreal (CA Osasuna), Jose Bosingwa (FC Chelsea) i Alvaro Dominguez (Atlético Madrid) izgleda više nisu uopšte tema. Dok kod Glena Johnsona (Fc Liverpool) Bayern vidi Bayern vrlo male šanse. Njihov trener Roy Hodgson je pojasnio stvari: "Glen Johnson će u Livepoolu da ostane do kraja svoga ugovora, možda i preko toga."I takođe spominjani igrač u Bayernu Sebastien Carchia(FC Le Mans), neće preći na Sebener ulicu.
Izvor vijesti - Preveo: Emil

Nema komentara:

Objavi komentar