nedjelja, 12. prosinca 2010.

Schweinsteigeru novi ugovor donosi 50 miliona eura!!

Nakon utakmice protiv St.Paulia (3:0), ispunila su se očekivanja bavarskih navijača.Naime, dijete Bayerna i trenutno jedan od najboljih svjetskih igrača Bastian Schweinsteiger dohvatio se mikrofona te izjavio kako će ostati bavarac i naredne četiri godine:

"Dragi navijači Bayerna.Hteo sam najprije sledeće saopštiti.Već sam dvanaest godina u Bayernu i ostajem ovdje i naredne četiri godine" , riječi su Schweinija koje su obradovale navijače na stadionu.

Takva radost navijača je obradovala i samog Schweinija, koji je nakon toga poljubio logo Bayerna na svojem dresu dodajući:

"Živio Bayern!Idemo momci, 'idemo'!"

Uprava je tako nastavila svoje planove o budućem MEGA-Bayernu.Nakon novih ugovora za Philippa Lahma, Francka Riberya kao i trenera Louisa Van Gaala, dobili su i borbu za Schweinija.

"Ključna stvar o mojem ostanku je bila činjenica da su uprava kao i čitava ekipa na najboljem putu ka vrhu u internacionalnom fudbalu" , objasnio je Schweini za njemački dnevni list "Bild".


Također je komentarisao ponude stranih klubova:

"Mnogo je ljepše osvojiti Ligu prvaka sa Bayernom nego sa Real Madridom ili Interom.Moje srce je ovdje, na Allianz Areni, i crvene je boje" , riječi su pravog Bavarca.

Njemački reprezentativac će uz novi ugovor dobiti i veću platu.Riječ je o 10 miliona eura godišnje, čime će do 2016.godine zaraditi čak 50 miliona eura. Samo Franck Ribery zarađuje više od njega.
Izvor vijesti - Preveo: Eco87

Nema komentara:

Objavi komentar