četvrtak, 16. prosinca 2010.

Mats Hummels se vraća na Alianz Arenu?

Bayern već neko vrijeme traži kandidata za poziciju stopera u timu, ali mu nije baš pošlo za rukom. No, čini se da se polako tome približava kraj i da će ih 'spasiti' igrač baš iz njihove nogometne škole. Riječ je o Dortmundovom Matsu Hummelsu.

Njemački stoper u Dortmundsku Borussiu priključio se prije dvije godine upravo iz Bayerna. U te protekle dvije godine razvio se u jednog od najboljih stopera Njemačke, a sada ga Bavarci žele ponovno na Alianzu, za klauzulu od svega 8 miliona eura, iako se njegova cijena procjenjuje na oko 20 miliona eura. Ali, u ugovoru kada ga je Bayern prodavao pisalo je da ga 2012 godine Bavarci mogu vratiti ako žele, za svotu od 8 miliona eura.

No, čekanje od godinu i pol za novog stopera Bayernu može donijeti veliki sportski rizik. Tako su Bavarci već u januaru zainteresovani za Hoffenheimovog svestranog igrača, Luiz Gustava koji može igrati na poziciji stopera, poziciji zadnjeg veznog, i poziciji lijevog beka. Dok su tu i Breno i Badstuber koji čini se mogu uživati jer Bavarci polažu veliko povjerenje u njih dvojicu.

Hummels se i sad rado sjeća svojih kako kaže lijepih trenutaka u Minhenskoj ekipi, te je već jednom govorio kako bi se volio vratiti u svoj matični klub.

Izvor vijesti - Preveo: Nevzudin

Nema komentara:

Objavi komentar