ponedjeljak, 13. prosinca 2010.

Louis van Gaal: "Ako je Badstuber spreman, on će uvijek igrati u početnom sastavu"

Kao što je predhodno osigurao Thomas Mullera, trener Louis van Gaal je potvrdio da, ukoliko je Badstuber spreman on će uvijek biti starter početnog sastava.

Bayernov trener Louis van Gaal je potvrdio da štoper Holger Badstuber je integralni član svog tima, te da će se povratiti na svoje mjesto tek onda kada bude potpuno spreman.

"Ako je Badstuber u formi i u pravoj kondiciji, on će uvijek za mene imati mjesto u početnom sastavu. On je najbolji lijevi štoper Njemačke reprezentacije, što je i Joachim Loew potvrdio pozivajuči ga uvijek u Njemačku selekciju" , rekao je za 'Bild'.

21-godišnji Holger Badstuber je odsutan na nekoliko sedmica zbog upaljene zdjelice, ali se njegov povratak u prvi tim očekuje sredinom januara.

Louis van Gaal je potvrdio stanje Badstubera, ali će do tad morati odabrati odgovarajučeg partnera. Martin Demichelis je pao u nemilost, Danijel van Buyten nije u formi, Breno se još uvijek oporavlja od oštećenja križnih ligamenata, a Anatoliy Tymoschchuk je neiskusan na mjestu štopera. Međutim, ostaje mogućnost zmiskog prelaznog roka.
Izvor vijesti - Preveo: Taba

Nema komentara:

Objavi komentar