četvrtak, 2. prosinca 2010.

Bild: Top 11 zimskih transfera

Još mjesec dana ostalo je do početka zimskog prelaznog roka, a njemački magazin Bild napravio je spisak od 11 najzanimljvijih transfera koji bi se mogli dogoditi u Njemačkoj.

Tako je Bild na prvo mjesto svrstao Dirka Kuyta kojeg, prema pisanju footylatest.com, želi dovesti Bayern i to kao zamjenu za Ivicu Olića. Trenutna tržišna vrijednost holandskog ofanzivca i člana Liverpoola iznosi 17 miliona eura.

Dugo vremena svoj odlazak sa Allianz-Arene nagovještava Martin Demichelis. Argentinac će skoro pa sigurno napustiti Bavarce, a za sada ima ponude iz Španije, Engleske i Italije.

Hoffenheim ima dobra iskustva sa Brazilcima, pa su na popisu želja i dva brazilska dragulja koji igraju u veznom redu. Riječ je Ericu de Oliveri (24) iz GAZ Metana i Brune Formigonija (19) iz Figueirensea.

Bild je najavio i mogući transfer Vedada Ibiševića iz Hoffenheima u Tottenham koji je nedavno, prema pisanju otočkih medija, izrazio želju da se pojača reprezentativcem BiH. Navodno su Spursi spremni platiti osam miliona eura.

Schalkeova zvijezda Jermaine Jones (29) pao je u nemilost trenera Felixa Magatha koji ga je u utorak poslao na trening za amatere. Nije isključeno da on karijeru nastavi u Wolfsburgu koji ga je želio i ljetos.

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić nije produžio ugovor sa Schalkeom, pa bi i on u januaru mogao pronaći novu sredinu. Njegov menadžer potvrdio je pregovore sa Juventusom, iako postoji interes i iz Španije, te Engleske.

Bild je, pored gore spomenutih tranfera, naveo i mogući odlazak Mikea Hankea iz Hannovera, Roberta Teschea iz Hamburga, prelazak Hugo Almeide iz Werdera u madridski Real, transfer švedskog braniča Oscara Wendta (25) iz Werdera u Tottenham ili Sienu.

Izvor vijesti - sportsport.ba 

Nema komentara:

Objavi komentar