nedjelja, 7. studenoga 2010.

Van Gaal poludio u svlačionici zbog rezultata

Bayern München je u 11. kolu Bundeslige ponovno razočarao svoje navijače odigravši 3:3 protiv Borussije (M).

Posljednja ekipa Bundeslige, Borussia (M) odigrala je hrabru utakmicu protiv Bayerna te se aktuelni njemački prvak sve do pred kraj utakmice trudio da dođe do izjednačenja. Tada je za konačnih 3:3 golmana Borussije (M) matirao Philipp Lahm.

Ovaj rezultat i loša predstava tokom drugog poluvremena, prouzrokovala je veliku ljutnju trenera Louisa Van Gaala.Holandski stručnjak je najprije ostao nekoliko minuta zamišljeno na trenerskoj klupi.Nakon toga se uputio ka svlačionici, gdje je svojim igračima održao lekciju.Naime, trener Bayerna ljutito je kritikovao svoj zadnji red te napad zbog propuštenih prilika u zadnjim minutima.

"Stvarno sam bio ljut.Posle prvih 45.minuta sam u svlačionici hvalio svoju ekipu, kako su me zadivili svojom igrom te kako dosad nisu ovako dobro igrali u ovoj sezoni.Onda se sve promijenilo u drugom poluvremenu", kaže Van Gaal.

Van Gaal se najviše obraćao pojedincima kao što su Van Buyten i Kroos, koji su na svojim pozicijama previše grešaka dopuštali.

"Kroos nije smeo propustiti onu priliku.Ali možda je dragi bog tako hteo, da igrači danas još nešto shvate i nauče."

Mladi njemac je u zadnjim minutima propustio veliku priliku za vođstvo, međutim njegova ne strpljiva reakcija na dobijenu šansu onemogućila mu je precizan udarac.

"Ove godine ga nisam dosad doživio ovakvog.Stvarno je bio glasan i ljut.Međutim, razumijem trenera, jer dosad nismo prosuli na ovaj način naše bodove.Dramatično", opisao je Thomas Müller reakciju svojeg trenera.

Međutim, kako nebi ostalo samo do negativnih reakcija, trener je uz veliku kritiku dodao kako se njegova ekipa i nakon ovoga još uvjek bori za naslov.

"Možemo reći da smo mi izgubili dva boda, a ne osvojili jedan. Međutim, ja vjerujem u naslov i možemo se priključiti samom vrhu, ali ne možemo više dopustiti da ovako prosipamo bodove".
By: eco87

Nema komentara:

Objavi komentar